....

ΠΟΥΡΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ: ΜΙΑ ΥΓΙΗΣ – ΝΕΑ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ (VIDEO & PHOTO)

poura_kr_brysh01

Ελληνικά πούρα; Ίσως να ακούγεται σαν σύντομο ανέκδοτο. Κι όμως είναι αλήθεια. Και είμαστε περήφανοι γιατί είναι από τον τόπο μας. Πήγαμε στην Κρύα Βρύση. Εκεί τα αδέρφια Κωνσταντινίδη ψάχνουν και πειραματίζονται. Και οι έρευνες και τα πειράματα απέδωσαν καρπούς, όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν. «Vamma del Sol», το όνομα τους, παντρεύοντας δυο γλώσσες και δυο πολιτισμούς, όπως μας είπε ο Άρης Κωνσταντινίδης. Το ταξίδι στην Κούβα συνέβαλλε στην τεχνογνωσία και να που μετά από μεγάλη περιπλάνηση στα κανάλια της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει στηθεί και λειτουργεί μια μικρή οικοτεχνία στην Κρύα Βρύση, όπου παράγονται, με αγνό τρόπο και χωρίς χημικά πρόσθετα, τα πούρα που στα ελληνικά ονομάζονται «Απόσταγμα του Ήλιου».

Ο Κώστας και ο Άρης Κωνσταντινίδης μας εξηγούν τι ακριβώς γίνεται στην οικοτεχνία τους, βλέπουμε από κοντά τον τρόπο που παρασκευάζονται, αισθανόμαστε την «τελετουργία» τους και είναι σαν να μεταφερόμαστε νοητά στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Κούβα.

Η οικοτεχνία Vamma Del Sol διαθέτει προς πώληση τα πρώτα σε ευρωπαϊκό επίπεδο χειροποίητα Premium πούρα. Η οικοτεχνία εγγυάται την ποιότητα και παράλληλα είναι ανοικτή σε οποιοδήποτε θα ήθελε να γνωρίσει από κοντά τη νέα αυτή ελληνική προοπτική. Τα πούρα διατίθενται σε συσκευασία των πέντε τεμαχίων ανά κατηγορία, τα Corona και τα Petit Corona. 

Οι καταναλωτές τα έχουν δεχτεί με ενθουσιασμό και ικανοποίηση και ήδη εδώ και δυο μήνες περίπου δέχονται και παραγγελίες. Αρχικά στη Θεσσαλονίκη και αργότερα και σε άλλες πόλεις. Όμως και μέσα από την ιστοσελίδα τους (www.vammadelsol.com) μπορείτε κι εσείς να δείτε και να παραγγείλετε τα πούρα της Κρύας Βρύσης.

poura_kr_brysh02 

 

 

 

 

 

Η ιστορία του πούρου

Το πρώτο πούρο εμφανίζεται με τη σημερινή του μορφή στη Σεβίλλη της Ισπανίας το 1676 ενώ τα πρώτα εργοστάσια παραγωγής λειτούργησαν εκεί το 1717. Ο τρόπος παρασκευής τους αποτελούσε μυστικό ώς το 1831. Το βασιλικό εργοστάσιο της Σεβίλλης παρήγαγε δεκάδες τόνους πούρων ετησίως. Η αναζήτηση πούρων ανώτερης ποιότητας καθώς και η απώλεια ποιότητας του καπνού, κατά το υπερατλαντικό ταξίδι, ώθησε το βασιλιά Φερδινάνδο Ζ’ της Ισπανίας να επιτρέψει το 1831 την κουβανέζικη παραγωγή πούρων με την ισπανική όμως «συνταγή». Από εκείνη την στιγμή ξεκινά η παραγωγή του καλύτερου πούρου στον κόσμο. Οι Κουβανοί, από τότε έως και σήμερα, αποστέλλουν τιμής ένεκεν τα καλύτερα πούρα της ετήσιας παραγωγής στο ισπανικό στέμμα.

Υπάρχουν διάφορες ιστορίες και αποφθέγματα από ανθρώπους που αγάπησαν τα πούρα. Λέγεται ότι ο Ερνεστ Χέμινγουέι, ο γνωστός συγγραφέας και λάτρης των κουβανέζικων πούρων, χάρισε στην Αβα Γκάρντνερ ένα δαχτυλίδι από το πούρο του ως αναμνηστικό της πρώτης τους συνάντησης. Ο Βίκτορ Ουγκό, σχολιάζοντας τη δημιουργική επίδραση που έχουν τα πούρα έλεγε ότι «μετασχηματίζουν τις σκέψεις σε όνειρα». Βέβαια, για τους αφοσιωμένους καπνιστές δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα: Ο Μαρκ Τουέιν ανέφερε ότι «η τροφή και ο ύπνος είναι οι μόνες δραστηριότητες που θα έπρεπε να επιτρέπεται να διακόψουν έναν άνθρωπο από την απόλαυση του πούρου του», ενώ σύμφωνα με τον μεγάλο κωμικό Γκράουτσο Μαρξ: «Ανάμεσα σε μία γυναίκα και ένα πούρο, διαλέγω πάντα το δεύτερο».

Παρακολουθήστε 2 Βίντεο που ακολουθούν

 

{flv}poura_kr_vrysi01tas{/flv}

{flv}poura_kr_vrysi02tas{/flv}

Σχόλια - Facebook Comments