....

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ "ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Μπορεί οι εκλογές του 2019 να είναι ακόμα μακριά , Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει τους ενδιαφερόμενους να τις σκέφτονται από σήμερα . Πριν όμως από όλα αυτά καταλυτικό ρόλο στις αποφάσεις θα παίξει το προτεινόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών που αναφέρεται στον νέο τρόπο εκλογής των αυτοδιοίκητικων.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Πρώτα απ όλα ο λόγος γίνεται για το σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου. Ο ίδιος το 2014 είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος στις στις εκλογές του 2019 . Παρόλαυτα και μέχρι στιγμής ο δήμαρχος δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του για το μέλλον . Με άλλα λόγια και οι αποφάσεις του μάλλον θα .ανακοινωθούν μετά το Σεπτέμβριο. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Γιάννου βρίσκεται στο Δήμο Έδεσσας από το 2006 . Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα από το χώρο της πλειοψηφίας είναι αυτή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φιλίππου Γκιουρου. Οι πληροφορίες θέλουν να πραγματοποιεί συνεχώς επαφές με πρόσωπα που πιθανόν πλαισιώσουν το συνδυασμό του.

Ωστόσο όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες η πρόθεση του συναντά δυσκολίες και μάλιστα μέσα από το συνδυασμό του , κάθως σύμβουλοι της πλειοψηφίας  φαίνεται να τάσσονται υπέρ άλλης υποψηφιότητας . Και αυτή είναι του δημοτικού συμβούλου Δήμητρη Γιώγα. Για την υποψηφιότητα του αντιδημάρχου Γιάννη Μουράτογλου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος δεν προτιμά να μπει στο παιχνίδι των υποψηφιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση πάντως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σόντρας έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι υποψήφιος.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Ρυσαφης θεωρείται βέβαιο ότι θα ξαναδοκιμάσει την υποψηφιότητα του. Το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει για τον Βασίλη Δημητριάδη ενώ ο Μιχάλης Φουνταλης αναμένεται να αποσυρθεί . Υπάρχει όμως και η πλευρά των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων .

Όπως όλα δείχνουν η Έφη Ταμβίσκου είναι έτοιμη να δοκιμάσει τις δυνάμεις της . Σ' αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε οτι πιθανόν να υπάρξει μια ακόμα κίνηση στην οποία επικεφαλής αναμένεται να είναι πρώην δημοτικός σύμβουλος. Υπάρχει όμως ακόμα μία κίνηση που ουσιαστικά θέλει να ενώσει δυνάμεις , Χωρίς μέχρι στιγμής να προσδιορίζει τον επικεφαλής .

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι εξελίξεις που διαμορφώνονται μέχρι σήμερα. Είναι βέβαιο ότι αργότερα θα δούμε και άλλα με κάποιους να αποσύρονται αλλά Και κάποιους να μπαίνουν στο παιχνίδι των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του 2019.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments