....

ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

 

 

Ποινή φυλάκισης συνολικά οκτώ μηνών (τεσσάρων, συν δύο και συν δύο), με αναστολή, για τα αδικήματα της εξύβρισης, απείθειας και απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια, επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου για το επεισόδιο που είχε με αστυνομικό την προπερασμένη Τρίτη (30/1).

Η εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί για εξύβριση και απείθεια, καθώς επίσης να μεταβληθεί η κατηγορία από επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε σωματική βλάβη από αμέλεια.

Όπως έγινε γνωστό του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Ο ίδιος άσκησε έφεση στην απόφαση.
 



Το χρονικό της υπόθεσης

Ο γνωστός τραγουδιστής είχε καταλήξει στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, το απόγευμα της προπερασμένης Τρίτης, μετά από επεισόδιο με τροχονόμο.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με τη Δορυλαίου, η οποία ήταν κλειστή στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στη χώρα μας.

Ο τραγουδιστής φέρεται να επιχείρησε να περάσει την κορδέλα που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνοι αρχικά τον εμπόδισαν, ωστόσο προσπάθησε να ξαναπεράσει και να κόψει την κορδέλα.

Αποτέλεσμα ήταν να διαπληκτιστεί με τους αστυνομικούς, οι οποίοι του απαγόρευσαν να περάσει από το σημείο.

Τότε ο Στέλιος Διονυσίου, σύμφωνα με καταγγελία αστυνομικού, πάτησε γκάζι, πέρασε την κορδέλα και τον χτύπησε με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου.

Στον τραγουδιστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αφορά στις κατηγορίες της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας.

Η εκδοχή του ίδιου του τραγουδιστή είναι πως δεν υπήρξε καμία σωματική βλάβη και ότι είχε μόνο λεκτική αντιδικία με τον αστυνομικό.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments