....

ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

 

 

Πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αναμένεται να πληρώσουν χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας.

Το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει αποφασίσει να μειώσει σίγουρα τα τέλη κυκλοφορίας στους πολύτεκνους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις».

Οι πολύτεκνοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας τους να μειώνονται από 10% έως και 30%, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου τους αλλά και ενδεχομένως με εισοδηματικά κριτήρια.

Μειώσεις εξετάζονται και για τους ΑμεΑ ιδιοκτήτες Ι.Χ. ενώ ανάλογες προτάσεις μάλιστα, έχουν πέσει στο τραπέζι για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το ύψος των τελών κυκλοφορίας θα καθοριστεί στα τέλη Νοεμβρίου και σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τους στόχους που τίθενται στον προϋπολογισμό του 2018.

Φυσικά για όλες τις αλλαγές θα πρέπει να ενημερωθεί και να δώσει το «πράσινο» φως η τρόικα.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων είναι πολύ πιθανό να δουν μικρές αλλαγές έως αναιπαίσθητες μειώσεις στα τέλη κυλοφορίας, ενώ αντίθετα, μικρές αυξήσεις είναι πολύ πιθανό να δουν οι ιδιοκτήτες των καινούργιων αυτοκινήτων με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments