....

«ΒΡΟΧΗ» ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Όλη η Ελλάδα… οπλοφορεί, με γνήσια όπλα ή όπλα που απλώς κάνουν θόρυβο! Αυτό προκύπτει από την «βροχή» των 28 (!) συλλήψεων που καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, μια από τις οποίες έγινε στην περιοχή της Μεσσαράς όπου έγινε αρχικά έρευνα για… ζωοκλοπή!

 

Στο ποιμνιοστάσιο ενός 42χρονου κτηνοτρόφου, εκτός από κλεμμένα ζώα, οι άνδρες του Τ.Α.Ε. βρήκαν κρυμμένα δύο πιστόλια, τρεις γεμιστήρες, 56 σφαίρες για Καλάσνικοφ και 158 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Έτσι, τα κατάσχεσαν και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και έναν 74χρονο που εργαζόταν στο μαντρί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για ζωοκλοπή και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

*** Σε διάφορα σημεία στη Μαγνησία συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας οκτώ άτομα και συγκεκριμένα ένας 39χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα φυσίγγιο αντιαεροπορικού όπλου και άλλοι επτά ηλικίας 68, 40, 31, 44, 48, 43 και 51 χρόνων, στα σπίτια των οποίων κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ πιστόλια κρότου και 137 φυσίγγια.

*** Στην Καρδίτσα συνελήφθησαν πέντε άνδρες ηλικίας 54, 65, 40, 47 και 30 χρόνων που είχαν στα σπίτια τους συνολικά πέντε πιστόλια κρότου με 86 φυσίγγια, άλλα εννέα φυσίγγια και έναν κάλυκα διαφόρων διαμετρημάτων και 12 φωτοβολίδες.

*** Στη Λάρισα συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα ηλικίας 49, 47, 32, 54 και 62 χρόνων, στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν πέντε πιστόλια κρότου με 255  φυσίγγια, 23 φωτοβολίδες και τέσσερα μεταλλικά εξαρτήματα για  την εκτόξευση φωτοβολίδων.

*** Στα Τρίκαλα συνελήφθησαν ένας 34χρονος που είχε στην  επιχείρησή του ένα πιστόλι κρότου με 23 φυσίγγια και ένα μεταλλικό εξάρτημα για εκτόξευση φωτοβολίδων και ένας 59χρονος στην κατοικία του οποίου κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου με εννέα φυσίγγια. 

 

*** Σε δυο χωριά της Ροδόπης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 25χρονο στο σπίτι του οποίου εντόπισαν ένα πιστόλι κρότου– αερίου με 12 φυσίγγια στον γεμιστήρα και ένα σπρέι πιπεριού και έναν 20χρονο που στην κατοχή του είχε ένα πιστόλι κρότου με τέσσερα φυσίγγια στον γεμιστήρα. 

*** Στα Ιωάννινα, ένας 26χρονος είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου με δύο αβολίδωτα φυσίγγια στον γεμιστήρα και μία χοάνη εκτόξευσης κροτίδων, ενώ είχε παραδώσει άλλο ένα πιστόλι κρότου σε έναν 25χρονο και εκείνος στην συνέχεια το παρέδωσε σε έναν 30χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε. Και οι τρεις συνελήφθησαν. Ακόμη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν 43χρονο, στο σπίτι του οποίου βρήκαν ένα βαλιτσάκι με ένα πιστόλι κρότου, 32 αβολίδωτα φυσίγγια και δυο φωτοβολίδες. 

 

*** Στον Καλόβατο Άρτας, οι αστυνομικοί του τμήματος Φιλιππιάδας Πρέβεζας συνέλαβαν έναν 43χρονο, όταν βρήκαν στο σπίτι του δύο πιστόλια κρότου με γεμιστήρες, 141 αβολίδωτα φυσίγγια, πέντε πυροτεχνήματα και πέντε μεταλλικούς κάλυκες πυροτεχνημάτων με δύο εκτοξευτήρες. 

 
 
 

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια - Facebook Comments