....

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΝΑ ΠΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Σκληρή απάντηση – πρόκληση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, επεφύλαξε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε παράδοξη τη στάση της ΝΔ απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών. «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Ξαφνικά αλλάζει στάση πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αμοραλισμού με στόχο να κατακτήσει την ενότητα του κόμματος και τον αντιπρόεδρό του Άδωνι Γεωργιάδη και να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας επιπλέον «τζάμπα μαγκιά να λέει ο κ. Μητσοτάκης στο εξωτερικό πως εμείς δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αλλά θα την εφαρμόσουμε».

«Λέει στην Μέρκελ και στο Λαϊκό κόμμα «Μην ανησυχείτε εμείς θα το εφαρμόσουμε όταν ψηφιστεί από τη Βουλή». Γιατί δεν βγαίνει να πει ότι εγώ θα ακυρώσω τη διαδικασία. Γιατί δεν το λέει αυτό;», προκάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη «εθνικά επιζήμιο για την χώρα».

«Σε ότι με αφορά είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ επωφελές για την χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας την στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε: «Εκτιμώ τη στάση αρχής του Π. Καμμένου αν και διαφωνώ απόλυτα μαζί του. Όμως η λύση που θέλει ο Π. Καμμένος δεν θα ήταν ποτέ εφικτή, με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς, όσο κι αν όλοι τη θέλαμε. Έχουμε σήμερα λύση που δίνει μια προοπτική σημαντική για τη χώρα, ας μη λειτουργούμε σαν να έχουμε το κεφάλι μας στην άμμο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πάντως ότι ο Π. Καμμένος δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments