....

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας μπορούν να έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με απόψεις από αναλυτές, παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και οργανώσεις.

Ο ρόλος αυτός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορεί να είναι καθοριστικός στη διαμόρφωση βιώσιμων υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών, που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο μετά την πολυετή οικονομική κρίση.

Και αυτό γιατί οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αποτελούν σημαντικό πυλώνα της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 99,8% και 99,9%.

Καλύπτουν όλο το φάσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων και κλάδων, έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες, αλλά και ιδιαίτερες ανησυχίες, όπως επισημαίνεται και σε μελέτη του ΣΕΒ.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί η πρόσβαση τους στη χρηματοδότηση τόσο για κεφάλαια κίνησης όσο και για επενδύσεις, κάτι που στη διάρκεια της κρίσης αποτελούσε σημαντικό ζήτημα λόγω της περιπέτειας που πέρασε το τραπεζικό σύστημα, που επλήγη από τις συνέπειες της κρίσης

Σήμερα, όπως τονίζουν σε κάθε δημόσια τοποθέτηση τους διοικητικά στελέχη τραπεζών, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις στην χρηματοδότηση της οικονομίας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στελέχη των τραπεζών τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να διστάζουν να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με την τράπεζα τους για την από κοινού επιλογή του προγράμματος που τους ταιριάζει.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς με συνεργασίες με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους, με αποκλειστικό στόχο την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές μικρομεσαίες, με προνομιακούς όρους στα προϊόντα αυτά.

Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει τις ακόλουθες χρηματοδοτικές λύσεις:

Χρηματοδοτικές Λύσεις σε συνεργασία Εθνικούς Αναπτυξιακούς Φορείς

ΕΤΕΑΝ - ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Επιχειρηματική Χρηματοδότηση

Σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην δράση Επιχειρηματική Χρηματοδότηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσω κεφαλαίων κίνησης ή/και επενδυτικών δανείων, που προέρχονται από συγχρηματοδότηση της ΕΤΕΑΝ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Το τελικό επιτόκιο χορήγησης είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό, καθώς το 40% του κεφαλαίου κάθε χρηματοδότησης, που προέρχεται από κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, είναι άτοκο και το υπόλοιπο 60%, που προέρχεται από κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς, παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments