....

ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ 15 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ - ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ (VIDEO)

 

 

Περισσότερες από 600 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική-Διακοπές στην κυκλοφορία-Βιβλικές οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας- Αυξάνεται διαρκώς η λίστα των νεκρών- Τουλάχιστον 86 απεγκλωβισμοί από σωστικά συνεργεία- Ενισχύονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας για αποφυγή πλιάτσικου
 

Δυστυχώς οι φόβοι και για άλλα θύματα από αυτό το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 15 νεκροί και συνεχίζονται οι έρευνες για τουλάχιστον έναν αγνοούμενο.

 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων καθώς και απεγκλωβισμούς 86 ατόμων (στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας) από σπίτια και αυτοκίνητα.

 

 

Τις τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αττική καθώς και από όμορους νομούς και στο σύνολό τους είναι 190 άντρες με 55 οχήματα. Συνολικά έχουν σχηματιστεί 70 σωστικά συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής.

 

 

Πρόσθετα, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή για την περιφρούρηση των σπιτιών των πληγέντων και των επιχειρήσεων, την αποφυγή πλιάτσικου από επιτήδειους και την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πληγέντων κατοίκων, εκ των οποίων όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στους Δήμους τους για την μεταφορά τους και φιλοξενία τους σε ασφαλείς χώρους για την διανυκτέρευσή τους.

Η τραγική λίστα των θυμάτων συνεχώς μεγαλώνει

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 15 νεκρά άτομα εκ των οποίων (5 γυναίκες και 10 άντρες)-Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

* Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (Δεν εντοπίστηκε από Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Λιμενικό)

* Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.

* Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής (είναι το σπίτι που ο χείμαρρος πέρασε κυριολεκτικά μέσα από αυτό)

* Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής

* Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής

* Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.

 

 

* Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής

* Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.

* Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.

* Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.

* Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.

* Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.

 

 

* Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

* Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.

* Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

 

 

 

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο 17 τραυματίες από την ευρύτερη περιοχή, εκ των οποίων 6 γυναίκες και 11 άντρες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου και 9 άτομα από τους τραυματίες παραμένουν και νοσηλεύονται στην Παθολογική και την Ορθοπεδική μονάδα αντίστοιχα.

Από την Πυροσβεστική συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου σε σπίτι στη Νέα Πέραμο.

Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως βιβλικές, ενώ εκφράζονται φόβοι για τη νύχτα με δεκάδες εγκλωβισμένους ακόμα σε σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις που αναμένουν βοήθεια και έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Εγκλωβισμένοι ήταν και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην Μάνδρα που είχε πλημμυρίσει και έσπευσαν να προστατευτούν οι εργαζόμενοι σε υπερκείμενους ορόφους, αναμένοντας βοήθεια. Αυτή δυστυχώς η εικόνα αφορά την πλειονότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ακόμα και επιβάτες λεωφορείου των ΚΤΕΛ απεγκλωβίστηκαν από τα παράθυρα.

Από τις Αρχές παρακαλούνται όσοι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να μην μετακινηθούν προς την περιοχή για την διευκόλυνση τους και την διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

 

 

Στην Κόρινθο από Αθήνα μόνο μέσω Αττικής Οδού

Ο μόνος τρόπος να φτάσει κάποιος στην Κόρινθο από την Αθήνα, είναι μέσω της Αττικής Οδού, αφού παραμένει κλειστή η Παλαιά Εθνική Οδός Μάνδρας-Θηβών και η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στο 39 χλμ., στη Νέα Πέραμο.

Προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 33 χλμ., μέχρι το 34 χλμ., διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σε εκτροπές στην κυκλοφορία έχει προχωρήσει η Τροχαία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο Παραδείσου Ελευσίνας, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ύψος του Ασπροπύργου.

 

 

Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων – Μάνδρας και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Πυροσβεστική για διασώσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων, καθώς και για αντλήσεις υδάτων.

 

 

Καταστροφές και στην Κεντρική Μακεδονία από την κακοκαιρία-Έως και 240 κλήσεις

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 240 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments