....

ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 11 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την αεροπορική επιδρομή ρωσικού μαχητικού στην πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας.

Την πληροφορία για τους τρεις νεκρούς Τούρκους στρατιώτες επιβεβαιώνει ο τουρκικός στρατός. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ο βομβαρδισμός στον στρατώνα έγινε κατά λάθος.



Η επιδρομή έγινε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση.



Σύμφωνα με τη Milliyet, Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν ήδη τη λύπη και τα συλληπητήριά τους, μιλώντας για δυστύχημα.



Κατά πληροφορίες ήδη έχει γίνει επικοινωνία ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία ο Πούτιν εξέφρασε τη λύση του.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τον συντονισμό τους σε στρατιωτικό επίπεδο στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γνωστοποίησε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την στήριξη της Άγκυρας εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση εντός της πόλης σήμερα, μία ημέρα αφότου κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό του στην επαρχία του Χαλεπιού.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν επιπλέον στο να προσπαθήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες να δώσουν ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα και την Γενεύη, ενώ συζήτησαν και σχετικά με τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments