....

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 35 ΠΙΛΟΤΟΙ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

Σε όλη την Τουρκία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 55 αξιωματικούς και πρώην αξιωματικούς,  που είναι ύποπτοι για συνδέσεις με την τρομοκρατική ομάδα του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ).
 
 


 
Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας στο Ικόνιο, στην κεντρική Ανατολία, εξέδωσε εντάλματα για οκτώ επαρχίες. Πρόκειται για 54 υπολοχαγούς και πρώην υπαξιωματικούς μαζί με έναν συνταγματάρχη που κατηγορούνται για σύνδεση με την FETÖ.
 
 
 
Από αυτούς έχουν συλληφθεί 35 πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
 
 
Η εισαγγελία ξεκίνησε την έρευνα  στην πολεμική αεροπορία για εντοπισμό  των πιλότων που κατηγορούνται για παραβίαση του Συντάγματος, προδοσία, ως μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης.
 
 
 
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της επαρχίας, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu,  ότι επτά από τους υπόπτους είχαν ήδη λάβει ενημέρωση για απόλυση από τις ένοπλες δυνάμεις.
 
 
 
Σύμφωνα με το γραφείου του Εισαγγελέα στο Ικόνιο, οι ύποπτοι βρίσκονται στις επαρχίες του Ικονίου, Άγκυρας, Σμύρνης, Κωνσταντινούπολης, Καισάρειας, Εσκί Σεχίρ, Μπαλικεσίρ και Άδανα.
 
 
Η επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ανέφεραν οι πηγές.
 
 
Η Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση – ‘Φετουλάχ οργάνωση’- FETÖ,  κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν με διείσδυση στους τουρκικούς θεσμούς, ιδιαίτερα στο στρατό, την αστυνομία και την δικαστική εξουσία, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδα «Yeni Şafak».
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments