....

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κύμα ψύχους σαρώνει σήμερα πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού. Η Μόσχα από την πλευρά της γνώρισε τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων 120 ετών, με τον υδράργυρο να έχει "βουτήξει" στους περίπου -30 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.   

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε διάστημα δύο ημερών στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τους -20 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφαλείας (RCB).  Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει κάτω των -20 βαθμών κελσίου.

Στην Ιταλία, δύο Πολωνοί είναι μεταξύ των επτά ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα από την Παρασκευή. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 5 άστεγοι, εκ των οποίων οι δύο Πολωνοί, παρά τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές από την προηγούμενη εβδομάδα για την προστασία τους πριν από την πτώση της θερμοκρασίας έως και στους -10 βαθμούς κελσίου κατά περίπτωση.

Κύμα ψύχους σαρώνει από χθες και τα Βαλκάνια όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς κελσίου, ιδίως στις ορεινές περιοχές της Βοσνίας και στη νότια κι ανατολική Σερβία.  Δύο Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί χθες Παρασκευή στη νοτιοανατολική Βουλγαρία στο όρος Στράντζα, καθώς στη χώρα μαίνονται χιονοθύελλες, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία του Μπουργκάς.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments