....

ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΥΝΤΑΚΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΤΟΥΑΖ (PHOTOS)

Τι θέλει να πει ο ποιητής, αναρωτήθηκαν όσοι είδαν τη φωτογραφία με το τατουάζ που λέει: «Ποτέ δεν κοιτούν πίσω εκτός του για να δούμε σε ποιο βαθμό έχετε έρθει».   

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάτι υπερβολικά ψαγμένο, μια σύνταξή που δεν ξέρω, και έψαξα να βρω ποια είναι η κοπέλα κι αν ξέρει ελληνικά.   

Η Katie Salmon, τηλεπερσόνα της Μεγάλης Βρετανίας, γνωστή απ' τη συμμετοχή της στο ριάλιτι Love Island, είναι επίσης glamour model.   

Τέλος πάντων, τη λύση -γιατί δε μπορούμε να έχουμε εκκρεμότητες για τέτοια σοβαρά μικροπράγματα, έδωσε εδώ στο LIFO.gr η Tikka Masala, που γράφει:   «Σχετικά με το τατουάζ, τα oπίσθια και το διάσημο (?) μοντέλο από την Αγγλία (Katie Salmon), έβαλα το ασυνάρτητο "ποτέ δεν κοιτούν πίσω εκτός του για να δούνε σε ποιο βαθμό έχετε έρθει" στο google translate και η μετάφραση από τα Ελληνικά στα Αγγλικά, βγάζει "Νever look back, except to see how far you have come" το οποίο σαφώς βγάζει περισσότερο νόημα από ότι στα Ελληνικά.»  
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ποτέ μη κοιτάς πίσω, παρά μόνο για να δεις πόσο μακριά έχεις φτάσει
«Ακριβώς Όπως κάνουν εδώ μερικοί/μερικές με ιδεογράμματα που... ιδέα δεν έχουν πως χρησιμοποιούνται, και γράφουν άσχετα πράγματα», συμπλήρωσε ο aivreston.  

Οπότε το έβαλε η Katie Salmon στον αυτόματο μεταφραστή που δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει το δεύτερο ενικού απ' το τρίτο πρόσωπο πληθυντικού και βγήκε αυτό το ακατανόητο πράγμα. Και το χτύπησε για πάντα πάνω της.

 

25/2/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments