....

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

Θεραπεία σε περισσότερους ασθενείς υπόσχεται νέο σκεύασμα, που κυκλοφόρησε από την ELPEN για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, μια κατά γενική ομολογία «ακριβή» νόσο. Πρόκειται για ουσιωδώς όμοιο φάρμακο, που ανήκει σε μια από τις τρεις κατηγορίες  φαρμάκων, που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμών Φαρμάκων. 


Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου σκευάσματος διευκολύνει την πρόσβαση περισσότερων ασθενών σε μια θεραπεία που θεωρείται «απλησίαστη» εν μέσω οικονομικής κρίσης. Κι αυτό, γιατί μειώνει αισθητά την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλιστικών φορέων, απελευθερώνοντας οικονομικούς πόρους για τη θεραπεία μεγαλύτερου αριθμού πασχόντων από τη συγκεκριμένη νόσο.

Με αφορμή αυτό, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας εκπόνησε μελέτη, με σκοπό την εκτίμηση των οικονομικών συνεπειών που απορρέουν από την εισαγωγή μιας ουσιωδώς όμοιας θεραπείας σε μια διαγνωστική κατηγορία, στην οποία η κυριαρχία των πρωτοτύπων σκευασμάτων είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο 4ο Κλινικό Φροντιστήριο Πνευμονικής Υπέρταση & Θρόμβωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και οργανώθηκε από την Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».



Από τα ευρήματα της μελέτης προέκυψε, πως η συνολική περιστολή στη δαπάνη από τη χρήση της ουσιωδώς όμοιας βοσεντάνης ανέρχεται σε 2.513.402€ ή 10.738€ ανά ασθενή σε χρονικό ορίζοντα 5 ετών. Αυτό σημαίνει ότι σε μια υποθετική μέγιστη δαπάνη 2 εκατομμυρίων ευρώ κατ' έτος για θεραπεία με βοσεντάνη, η διαθεσιμότητα των ουσιωδώς όμοιων σκευασμάτων θα αύξανε τον αριθμό των υπό θεραπεία ασθενών κατά 23 κατ έτος (από 92 σε 115 ασθενείς ετησίως).

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως η κυκλοφορία του νέου αυτού σκευάσματος για την Πνευμονική Αρτηριακή  Υπέρταση αλλάζει τα δεδομένα στη θεραπεία της συγκεκριμένης νόσου. Πόσο μάλλον, όταν προέρχεται από την ELPEN, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες που διακρίνεται για την ποιότητα και την αξιοπιστία των σκευασμάτων της.

 
Κίνηση "μαστ" και στον Πειραιά
Κίνηση "μαστ" και στον Πειραιά

Tον Δήμο Πειραιά επισκέφθηκε η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας (Κ.Μ.Μ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2016, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε  περισσότερες από 70 γυναίκες από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργες & ανασφάλιστες). Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Κίνηση "Μαστ" για τον καρκίνο του Μαστού!», η οποία  υλοποιείται με τη στήριξη της ELPEN και την οργανωτική συμβολή της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.
 
Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού κι έχει ήδη ταξιδέψει σε σειρά πόλεων της ελληνικής περιφέρειας (Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη, Μυτιλήνη και άλλους προορισμούς), ενώ πρόσφατα επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αθηνών και το δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.
 
Με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Πειραιά, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ε.Α.Ε. βρέθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο Δραγάτση και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια, συμβάλλοντας στην πρόληψη της συχνότερης κακοήθειας που πλήττει τις Ελληνίδες σήμερα, τον καρκίνο του μαστού. Περισσότερες από 5.000 Ελληνίδες διαγιγνώσκονται ετησίως από τη συγκεκριμένη νόσο, η οποία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία φέρει αυξημένες πιθανότητες πλήρους θεραπείας, εάν διαγνωστεί έγκαιρα.
 
Η ELPEN στηρίζει το πολύτιμο αυτό ταξίδι της Ε.Α.Ε, αναλαμβάνοντας την επισκευή και επαναλειτουργία της Κ.Μ.Μ της Ε.Α.Ε και στηρίζοντας την καμπάνια «Κίνηση "Μαστ" για τον καρκίνο του Μαστού!». Με τον τρόπο αυτό κορυφώνει την έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει εδώ και χρόνια στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αποδεικνύοντας, πως η παρουσία της στην ελληνική κοινωνία αποτελεί προϊόν κοινωνικής δραστηριότητας. Συγχρόνως, επιβεβαιώνει και την ειλικρινή κοινωνική της ευαισθησία, χορηγώντας μια δράση που δεν σχετίζεται με εμπορικές σκοπιμότητες, αφού η ELPEN δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.
 
Δίπλα στον Έλληνα Φαρμακοποιό
Δίπλα στον Έλληνα Φαρμακοποιό

Η ELPEN συμμετείχε στο 16οPHARMApoint  που διοργανώθηκε στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2016 από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της Δ.Ε.Θ. στη Θεσσαλονίκη.
Το κύριο θέμα της Διημερίδας ήταν «Η ώρα της καινοτομίας στη φαρμακευτική περίθαλψη & επιστήμη». Η εκδήλωση αποτέλεσε πόλο έλξης για περισσότερους από 3.000 φαρμακοποιούς και συνεργάτες τους από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Η πρωτοπόρος Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζει το επιστημονικό κύρος των φαρμακοποιών και την ουσιαστική συμβολή τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Γι' αυτό και στηρίζει διαχρονικά κάθε δράση που διασφαλίζει το επιστημονικό τους κύρος και τη βιωσιμότητα του Ελληνικού Φαρμακείου.
 

Δράσεις του Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου της ELPEN

Ενδοσκοπικό (Λαπαροσκοπικό & Ρομποτικό) Σεμινάριο Ουρολογίας: 5 Noεμβρίου 2016: Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο ELPEN, Τμήμα Ενδοουρολογίας Λαπαροσκοπικής Χ/Ρ Ουρολογίας & Ουρολογικής Τεχνολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. 5th Essential Skills in the Management of  Surgical Cases (E.S.M.C): 14-16 Noεμβρίου 2016: Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο ELPEN.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments