....

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ 2016 (VIDEO PHOTOS)

Την προηγούμενη εβδομάδα 18, 19 και 20 ταξιδέψαμε στην Οχρίδα των Σκοπίων για να καλύψουμε δημοσιογραφικά την συνάντηση των Δημάρχων Έδεσσας και Δημάρχου της Οχρίδας μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Water-Νet.

Μετά τις συναντήσεις των Δημάρχων την επόμενη μέρα βρεθήκαμε για πρώτη φορά στην Οχρίδα την ημέρα του καθαγιασμού των υδάτων όπου τα Θεοφάνεια γιορτάζονται εκεί σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο . Έτσι όπως θα δείτε και στο βίντεό μας παρακάτω θα δείτε τους 400 περίπου  κολυμβητές μικρούς και μεγάλους οι οποίοι βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό γύρω από το λιμάνι της λίμνης. Τον σταυρό τον έπιασε ένας νέος ο οποίος είπε ότι εύχεται αυτός ο χρόνος να φέρει υγεία και ευτυχία στην οικογένειά του αλλά και σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Εμείς μάθαμε ότι πιάνει για τρίτη φορά τον σταυρό.Image and video hosting by TinyPic

Την δοξολογία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης της περιοχής με παρόντες τους Δημάρχους της Οχρίδας κ Bakracheski Νικόλαο και της Έδεσσας κ. Γιάννου Δημητρίου όπως επίσης να πούμε ότι υπήρχαν και κάποιοι που μετά τον αγιασμό των υδάτων πρωτοφανές βούτηξαν όπως είναι με τα κουστούμια και τα σκαρπίνια τους (video)

Αν και ηλιοφάνεια εκείνη την ημέρα το μεσημέρι στις 12 μ.μ. η θερμοκρασία έφτανε τους -6 βαθμούς όμως αυτό δεν πτόησε όλο τον ενθουσιασμένο κόσμο και πιστούς  να βρεθούν στην θρησκευτική χριστιανική τελετή της Ορθοδοξίας.


Ο Δήμαρχος της Οχρίδας μας δήλωσε είπε ότι ήταν πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που φέτος διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το όλο αυτό το θρησκευτικό γεγονός με την παρουσία περίπου 20.000  κόσμου και επισκεπτών από γειτονικές πόλεις αλλά και χώρες.

Τα Θεοφάνια συνδέονται με το βάπτισμα του Ιησού Χριστού από τον Άγιο Ιωάννη, ο οποίος έκτοτε ονομάζεται ο Πρόδρομος, ενώ ο σταυρός συμβολίζει τον σταυρό που σημαίνει την ένωση του ανθρώπου με τον Χριστό.

 

 

 

 

Водици 2016

 

Рупески

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments