....

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΞΕΝΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΠΑΙΔΙΑ

storgi

Θέμα : Θεμελίωση Ξενώνα Φιλοξενίας Καρκινοπαθών Παιδιών και Συνοδών του Συλλόγου «Στοργή» στη Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

 

Τη θεμελίωση ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών παιδιών και συνοδών του συλλόγου «Στοργή» πραγματοποίησε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Ο ξενώνας που θα οικοδομηθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς, θα αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. και θα διαθέτει 9 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, χώρους αναψυχής, κυλικείο και 2 καθιστικά. Θα διαθέτει ακόμη γραφεία κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου.

Το συνολικό κόστος ανέγερσης, εξοπλισμού και λειτουργίας του Ξενώνα έχει αναλάβει ο Σύλλογος «Στοργή».

Κατά την τελετή θεμελίωσης ο Υπουργός κ Λοβέρδος ευχαρίστησε την πρόεδρο του συλλόγου «Στοργή», Τίμη Μπακατσέλου, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και ευχήθηκε το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα. Ανέφερε ακόμη πως είναι αξιέπαινες οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες καθώς συμπληρώνουν σε μια δύσκολη περίοδο το έργο της πολιτείας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Στοργή» κ Μπακατσέλου ανέφερε πως στις δράσεις του Συλλόγου είναι η συνεχής στήριξη των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα. Με την ευκαιρία υπενθύμισε την προηγούμενη δωρεά του Συλλόγου με την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό Αιματολογικού Κέντρου το οποίο λειτουργεί αυτόνομα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος «Στοργή» συμβάλει στον εξοπλισμό των δύο ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ χρηματοδοτεί κλινικοεργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούν μελέτες-αναλύσεις του DNA και του γενετικού υλικού των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους παιδιών.

Σχόλια - Facebook Comments