....

ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ Η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

.

.

ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Σαντορίνης στα πλαίσια του παράλληλου εκθεσιακού της προγράμματος για το 2017 προσκαλεί Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και Καλλιτεχνικούς Φορείς από όλη την Ελλάδα στην συνδιοργάνωση των εκθέσεων «Θαυματοπωλείο».

 
 
 
 
 
 
 
Πάρτε μέρος στην μεγαλύτερη θεματική έκθεση που θα γίνει στην Ελλάδα!
 

Εγκαίνια Κυρ 22 Ιαν 2017 & διάρκεια έως Σαβ 12 Φεβ 2017 ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα!
 
 
Το «Θαυματοπωλείο» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποθήκη που κρατά κρυμμένα όλα όσα θα θέλαμε να μας συμβούν. Εμείς οι ίδιοι ως ήρωες και δράστες της ψυχολογικής μας αλήθειας, οικοδομούμε τη ζωή μας με ότι μας εξυπηρετεί και προσδιοριζόμαστε συνήθως σε σχέση των όσων υπάρχουν γύρω μας αγνοώντας τις περισσότερες φορές τον παράγοντα ενός τυχαίου γεγονότος.
 
Το αναπάντεχο (θαύμα;) είναι το εικαστικό θέμα των εκθέσεων «Θαυματοπωλείο» και οι καλλιτέχνες καλούνται να εξερευνήσουν την ψυχολογική αλήθεια των ηρώων και τον ρόλο του αναπάντεχου / τυχαίου στην ζωή τους.
 
Η έκθεση είναι η συνέχεια του εικαστικού θέματος της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Σαντορίνης, η οποία θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως και τις 15 Οκτ 2016 με έργα που εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ημεροβιγλίου και στο οινοποιείο Vassaltis στην Σαντορίνη και έχει εικαστικό θέμα «η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων. Ποια Αλίκη, ποια Χώρα, ποιο Θαύμα;») και αποτελεί το πρώτο μέρος του παράλληλου εκθεσιακού της προγράμματος για το 2017.
 
ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Η ανάγκη των καλλιτεχνών να παρουσιάζουν σε σταθερή βάση τις δημιουργίες τους αλλά και η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών, εκθεσιακών χώρων και εικαστικών φορέων σε όλη την Ελλάδα ώστε ο καλλιτεχνικός τομέας –ειδικά αυτός της επαρχίας– να έχει βήμα έκφρασης «πυροδοτεί» την Μπιενάλε της Σαντορίνης για περισσότερη δράση στην διοργάνωση καλλιτεχνικών γεγονότων πανελλαδικού χαρακτήρα.
 
Η διοργάνωση για την έκθεση «Θαυματοπωλείο» προωθεί τις ανταλλαγές καλλιτεχνών, έτσι καλλιτέχνες της μίας περιοχής θα μπορούν να εκθέσουν σε άλλη περιοχή εφ' όσον το επιθυμούν και εφ' όσον ο φορέας που θα φιλοξενήσει το έργο τους έχει τον διαθέσιμο χώρο.
 
Η ημερομηνία των εγκαινίων είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και θα γίνει ταυτόχρονα από όλες τις κατά τόπους εκθέσεις. 
 
 
Πληροφορίες
http://santorinibiennale.gr/2017

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments