....

ΘΑ «ΠΝΙΓΕΙ» ΣΕ ΜΙΑ ΓΟΥΛΙΑ… ΓΑΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη συμφωνία με την Τρόικα,

η οποία κατά το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών υποχώρησε σε όλα και δεν πήρε τίποτα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρούς τριγμούς.

Τα νέα μέτρα που θα πάνε στη Βουλή και χωρίς να έχει δει κανείς το κείμενο της συμφωνίας προκαλούν πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά θα περάσουν από το κοινοβούλιο χωρίς απώλειες.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μπορεί να λέει σε όλους τους τόνους ότι το τελευταίο που θα πράξει θα είναι η «αποσταθεροποίηση» της κυβέρνησης, ωστόσο χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναγκάστηκε να του τηλεφωνήσει, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ψήφος του, ειδικά, στο νόμο για τις τράπεζες δεν είναι δεδομένη.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος διαφωνεί με τη ρύθμιση για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος

Μάλιστα φέρεται να είναι με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης και δεν αποκλείεται το αργότερο έως την Κυριακή, να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Από την αρχή είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του για τις προωθούμενες αλλαγές στη νομοθεσία γύρω από το γάλα και το πότε αυτό θα μπορεί να φέρει την ένδειξη “φρέσκο”, και τώρα που επήλθε η σχετική συμφωνία με την τρόικα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εμμένει στην αρνητική του στάση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει επανειλημμένα εκφραστεί δημόσια κατά της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, καθώς θεωρεί ότι αυτή θα επιφέρει πλήγμα στον πρωτογενή τομέα.

“Αν η διάρκεια ζωής του γάλακτος είναι η αιτία των υψηλών τιμών, τότε γιατί το μακράς διαρκείας είναι ακριβότερο; Επίσης, στην έκθεση υποστηρίζεται ότι το κόστος των επιστροφών που επιβαρύνει την τιμή είναι 5%. Αν αυτό ισχύει, τότε η εξοικονόμηση για μια τετραμελή οικογένεια είναι 1,5 ευρώ τον μήνα. Γι” αυτό λοιπόν, πρέπει να δούμε πού υπάρχουν στρεβλώσεις», είχε δηλώσει ο κ. Χαρακόπουλος λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, η οποία περιελάμβανε τη σύσταση προς την Ελλάδα για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Τώρα, ο κ. Χαρακόπουλος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις και πληροφορίες θέλουν τον αναπληρωτή υπουργό να προγραμματίζει δηλώσεις εντός της εβδομάδας, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το τι θα πει παραμένει άγνωστο, με το ενδεχόμενο της παραίτησης από το υπουργείο και αργότερα της καταψήφισης του κυβερνητικού νομοσχεδίου να μη θεωρείται καθόλου απίθανο.

Άγνωστη παραμένει και η στάση που θα κρατήσει ο υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να καταψηφίσει τη ρύθμιση για την ενιαία τιμή του βιβλίου.

Για το γάλα διαφωνεί και ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος εκλέγεται στη Λάρισα.

http://www.tribune.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments