....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΆΣΠΡΟ ΠΕΛΛΑΣ

 

Θεοδώρα Τζάκρη: Την ερχόμενη εβδομάδα σύσκεψη με επίσπευση Σταθάκη με αντικείμενο την κατασκευή του σταθμού μέτρησης-αποσυμπίεσης στο Άσπρο Πέλλας και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Πέλλα και επίσκεψη του Υπουργού στην Πέλλα

 

Συνεργασία είχαν σήμερα 24-5-2018 στην Αθήνα  η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη με θέμα την κατασκευή του σταθμού μέτρησης και αποσυμπίεσης στο βαλβιδοστάσιο του ΤΑΠ στο Άσπρο Πέλλας, το οποίο έχει αποφασισθεί από τον TAP να αποτελεί ένα από τα τρία σημεία εξόδου του αγωγού, καθώς αποτελεί αποφασιστικής σημασίας έργο για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου προς την Έδεσσα, τη Σκύδρα, την Αριδαία και τη Νάουσα με σωληνωτό αγωγό (και όχι με τεχνολογία CNG), αλλά ακόμη και προς τα Γιαννιτσά και τον οικισμό της Πέλλας που είναι μια από τις 6 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που υπάγονται στον  ήδη εγκεκριμένο σχεδιασμό για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου που βρίσκεται στη φάση της οριστικοποίησης των τευχών δημοπράτησης (και γι' αυτό ο σχεδιασμός είναι μόνο για ένα σταθμό CNG στην πόλη ώστε σε μετέπειτα χρόνο να γίνει σύνδεση και των Γιαννιτσών και της Πέλλας με τον TAP με σωληνωτό αγωγό).

Η συνεργασία αυτή της κ. Τζάκρη με τον κ. Σταθάκη πραγματοποιείται σε συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων της βουλευτή αρχικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Α.Ε. κ. Δημήτρη Τζωρτζή, και σειράς συσκέψεων με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο και τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)  κ. Νίκο Μπουλαξή και την προηγούμενη ανάθεση από την ΔΕΔΑ Α.Ε. σε ιδιώτη-μελετητή των μελετών σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύων στις πόλεις της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας και της Νάουσας (που βρίσκονται ήδη στη φάση της εκπόνησης) και της μελέτης διαστασιολόγησης του απαιτούμενου μεγέθους και του κόστους του σταθμού μέτρησης- αποσυμπίεσης (από 90 ατμόσφαιρες σε 19 ατμόσφαιρες) σε οικόπεδο 6,5 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας, η οποία εκπονείται οίκοθεν από την ΔΕΔΑ Α.Ε.

Αφού λοιπόν έχει συγκεντρωθεί το πρώτο υλικό, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης να πραγματοποιηθεί με επίσπευση του κ. Σταθάκη και συντονιστή τον ίδιο ως καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τον TAP, την ΡΑΕ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  την ΔΕΔΑ Α.Ε., την ΔΕΠΑ Α.Ε. κλπ στην οποία να αποφασισθεί:

α) ποιος θα διενεργήσει τον διαγωνισμό για το έργο κατασκευής του σταθμού μέτρησης - αποσυμπίεσης στο σημείο εξόδου του TAP στο Άσπρο Πέλλας,

β) Από που θα διατεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την κατασκευή του  και

γ) η ανάθεση εκπόνησης μελέτης cost-benefit και η διάθεση των απαιτούμενων πόρων για την κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Έδεσσα, τη Σκύδρα, την Αριδαία, τη Νάουσα, καθώς και στα Γιαννιτσά και τον οικισμό της Πέλλας.

Ο  κ. Σταθάκης αποδεχόμενος πρόσκληση της κ. Τζάκρη θα επισκεφτεί την Πέλλα μετά την πραγματοποίηση της σύσκεψης κατά την οποία θα ληφθούν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις, προκειμένου να διαπιστώσει αυτοπροσώπως τις προοπτικές που δημιουργούνται με την κατασκευή των δρομολογούμενων έργων για τους κατοίκους, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments