....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη

αναφορικά με τα επικείμενα πρόστιμα και τις κυρώσεις από την μη έγκαιρη υποβολή φορολογικών δηλώσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

            «Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στη χώρα μας βιώνουν μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Συγχρόνως με αυτό, και κατά την διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κάποιοι από πραγματική αδυναμία και κάποιοι λόγω συνεχιζόμενων τεχνικών προβλημάτων του συστήματος Taxisnet όπως οι ίδιοι οι ιθύνοντες του υπουργείου παραδέχτηκαν και συνολικά 100 με 120 χιλιάδες πολίτες σε όλη την χώρα ΔΕΝ κατάφεραν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, με αποτέλεσμα σήμερα να απειλούνται με βαρύτατα πρόστιμα και απώλεια της τελευταίας εναπομένουσας φοροαπαλλαγής. Δηλαδή με ένα ακόμα έμμεσο πρόστιμο που θα αθροίζει επιπλέον βάρη στα ήδη βαριά φορολογικά βάρη που επωμίζονται.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.          Θα δώσετε άτυπη ή άλλης μορφής παράταση για την υποβολή των εκκρεμουσών φορολογικών δηλώσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ;

2.         Προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε τα πρόστιμα εις βάρος των πολιτών ως εισοδηματική πολιτική;

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments