..

Θ ΤΖΑΚΡΗ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΤΚ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΜΕ 80.000 ΕΥΡΩ

Θεοδώρα Τζάκρη: Χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών  το έργου της κατασκευής υδρευτικού δικτύου της ΤΚ Σωσάνδρας προϋπολογισμού 80.000 Ευρώ

 

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι  χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και  πιο συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας» το έργο «Κατασκευή Υδρευτικού Δικτύου Σωσάνδρας», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, για την υδροδότηση αυτής λόγω ανεπάρκειας του πόσιμου νερού.

            Υπενθυμίζεται ότι την χρηματοδότηση του έργου ζήτησε από την κ. Τζάκρη σύσσωμο το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Σωσάνδρας, ο πρόεδρος αυτής κ. Νίκος Μίντσης και οι κάτοικοι της, σε πρόσφατη επίσκεψή της για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεπάρκειας του πόσιμου νερού που αντιμετωπίζει η Σωσάνδρα, λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης και των συχνών βλαβών από το σημείο της υδροληψίας έως και εξωτερικά όρια του οικισμού.

Η κ. Τζάκρη είχε καταθέσει στις 3-7-2018  στον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη την υδραυλική μελέτη εξωτερικών υδραγωγείων που εκπόνησε η ΔΕΥΑ του Δήμου Αλμωπίας, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά η προτεινόμενη λύση, καταγράφεται ο υπολογισμός των αναγκών ύδρευσης του οικισμού, τα πληθυσμιακά στοιχεία καθώς και τα κατασκευαστικά στοιχεία, όπως οι αγωγοί ύδρευσης και οι συσκευές δικτύου καθώς και ο αναλυτικός προϋπολογισμός του έργου που ανέρχεται στις 80.000 ευρώ.

Σήμερα 7/8/2018, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη  εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της παραπάνω μελέτης και έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Σωσάνδρας και θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της.-

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments