....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

 

 

Συνεργασία Θεοδώρας Τζάκρη - Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη

 

 

            Συνεργασία είχαν σήμερα 18-9-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη για το θέμα των ζημιών στην παραγωγή ροδακίνων από τις βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Η κ. Τζάκρη έθεσε υπόψη του Υπουργού τη δυσμενή οικονομική θέση των παραγωγών ροδακίνων, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απώλεσαν σημαντικό κομμάτι της παραγωγής τους και κατά συνέπεια του εισοδήματός τους, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων που επικράτησαν και κατά το φετινό καλοκαίρι.

Τα αντίξοα αυτά καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα συνδέονται με το γενικότερο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που εκφεύγει από τις όποιες προσπάθειες αντιμετώπισής του από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Ως εκ τούτου προκύπτει θέμα απώλειας του ήδη συμπιεσμένου αγροτικού εισοδήματος και υποχρέωση κάλυψης αυτής της απώλειας από την πλευρά της πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι έχει κατατεθεί ήδη αίτημα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κάλυψη των απωλειών εισοδήματος των παραγωγών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, στην οποία εμπίπτει και το θέμα των ζημιών στο ροδάκινο από τις βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το αίτημα αυτό να έχει θετική έκβαση και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια του εισοδήματός τους.-

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments