....

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΞΥΛΙΝΕΣ ΡΑΚΕΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΩΣ 1000 ΕΥΡΩ (VID)

Απαγόρευση στη ρακέτα σε παραλίες του συγκεκριμένου δήμου, με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Σε ένα μέτρο που αφορά τις ξύλινες ρακέτες έχει προχωρήσει ο Δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, κάτι μάλιστα που έχει ξεκινήσει από το 2006.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, απαγορεύονται οι ρακέτες στις παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη και μάλιστα στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

«Πολίτες που έβλεπαν τον δήμαρχο του έδιναν συγχαρητήρια για την κίνηση αυτή», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Ο δήμαρχος Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Σαββατοκύριακο από τις 6», εξήγησε πως το μέτρο ισχύει από το 2006 σε τρεις παραλίες που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή.

 

«Είναι ένα μέτρο που έχει ξεκινήσει από το 2006, δεν είναι κάτι που ισχύει τώρα. Όπως βλέπετε η παραλία αυτή όπως και η Μαλτσινιώτη βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Π.χ. σ' αυτό το συγκρότημα μένουν 48 οικογένειες. Καταλαβαίνετε αυτό το εθνικό άθλημα της ρακέτας από το πρωί μέχρι το βράδυ, τάκα τούκα, νομίζω δεν μπορεί κάποιος. Η ιδέα δεν είναι δική μας, είναι από την προηγούμενη διοίκηση, από το 2006 όπως σας είπα. Υπάρχει μια δυσκολία παρότι υπάρχει το πρόστιμο των 1000 ευρώ, το οποίο να σας πω την αλήθεια το μειώσαμε επειδή το προηγούμενο ήταν υπερβολικό. Ήταν 10.000 ευρώ, οπότε το 2022 το μειώσαμε στα 1000 ευρώ», είπε αρχικά ο δήμαρχος.

 

«Υπάρχει ένα πρόβλημα με την επίβλεψη αυτού του μέτρου αφού αυτοί που παίζουν ρακέτες, είναι μεγάλες ομάδες και τόσο η δημοτική αστυνομία όσο και η ΕΛ.ΑΣ έχει πρόβλημα να επιβάλλει την τάξη. Όμως το καταφέρνουμε σ' ένα καλό βαθμό. Έχουμε επιβάλλει περίπου 25 πρόστιμα από το 2019», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

 

ΒΙΝΤΕΟ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments