....

TΕΛΟΣ Η ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ «ΚΟΥΒΕΡ» – ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΨΩΜΙ

“Τέλος” η χρέωση για “κουβέρ” (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.λπ.) σε καταστήματα εστίασης. Όπως αναφέρουν οι διατάξεις του Κεφαλαίου Α’ του νόμου 4177/2013 (ΦΕΚ Α’173/2013) του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ρυθμίσεις  αγοράς  προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών που  τίθενται σε διαβούλευση έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, τα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται να χρεώνουν την πελατεία τους για “κουβέρ”, ενώ το εμφιαλωμένο νερό και το ψωμί  θα πρέπει να φθάνουν στο τραπέζι του πελάτη μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Το άρθρο

Το άρθρο 72 με τίτλο “ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΥΒΕΡ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ”  αναφέρει τα εξής:

Τα καταστήματα εστίασης του άρθρου 69 της παρούσας (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορης εστίασης, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα) δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους αξία που αφορά σε «ΚΟΥΒΕΡ» (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.λπ.). Κανένα προϊόν (όπως π.χ. εμφιαλωμένο νερό, ψωμί) δεν προσφέρεται και χρεώνεται χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή.

Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ  ανά είδος.

Σχόλια και παρατηρήσεις θα κατατίθενται έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 μέσω της σχετικής πλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://gge.mindev.gov.gr/home/diavouleuseis/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments