....

ΤΑΙΠΕΔ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, με την υπογραφή της μεταβίβασης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας ΑΕ», η οποία είχε συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔγ ια το σκοπό της αξιοποίησης του ανωτέρω ακινήτου, και την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε πλειοδοτήσει η σύμπραξη των εταιρειών με τις επωνυμίες «NCH New Europe Property Fund II LP» και «NCH Balkan Fund LP». Η κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ταμείου και ο κ. Ανδρέας Σάντης για λογαριασμό του Πλειοδότη, υπέγραψαν την πώληση των μετοχών της ανωτέρω εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας από τη NCH Capital ανήλθε σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια.



Τέλος, σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.µ. και μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.
 
Όπως δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, «η αξιοποίηση της περιοχής 'Ερημίτης' της Κέρκυρας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής των ΕΣΧΑΔΑ, με σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

» Σήμερα ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση, η οποία θα εκκινήσει μια σημαντική τουριστική επένδυση, που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναβάθμιση υφιστάμενων, αλλά και κατασκευή νέων υποδομών, ενθάρρυνση του αειφόρου παράκτιου τουρισμού, διασφάλιση της προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξη του φυσικού κάλλους των 490 στρεμμάτων που περιλαμβάνει το ειδικό σχέδιο.

» Αναμένεται να δημιουργήσει τουριστική, οικονομική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη συνολικά στα νησιά του Ιονίου, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν και τις αφίξεις στα νησιά του Ιονίου.»

Η NCH Capital Inc., με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς επενδύσεις. Οι δραστηριότητες της επεκτείνονται σε όλην την Ευρώπη και διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 3 δισ. δολαρίων. Θεωρείται ένα από τα πιο δραστήρια funds στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, με παρουσία σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

NCH Capital: Σημαντικό έργο για την Κέρκυρα και την Ελλάδα

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συμβάλει ουσιαστικά και έμπρακτα στην ανάπτυξη του νησιού, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επιπλέον επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και στην αναβάθμιση του παραθεριστικού προϊόντος της Κέρκυρας, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μεικτού τουριστικού θέρετρου υψηλής αισθητικής, κάτω από την ομπρέλα διεθνούς αλυσίδας παγκοσμίου φήμης με το κατασκευαστικό κόστος να ξεπερνά τον αρχικό υπολογισμό των 100 εκατ. ευρώ.

Ο προσανατολισμός του έργου στρέφεται προς την αειφόρο και πράσινη ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία, ανάδειξη και αναβάθμιση του φυσικού πλούτου της περιοχής, προσθέτει.

Η επιλογή μελετητών και αρχιτεκτονικού γραφείου γίνονται με γνώμονα την εξειδίκευση τους στον περιβαλλοντικό και βιοκλιματικό σχεδιασμό δίνοντας έτσι το στίγμα και τον προσανατολισμό του έργου, επισημαίνει η πλευρά των επενδυτών και τονίζουν ότι προτίμηση δίνεται στον Έλληνα επαγγελματία, αποδεικνύοντας και εμπράκτως την εμπιστοσύνη της NCH Capital Inc., στο ελληνικό δυναμικό, «φιλοσοφία η οποία συνεχίζεται σε όλα τα στάδια υλοποίησης και λειτουργίας του έργου».

Ο διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και Βαλκανίων της NCH Capital Inc., Ανδρέας Σάντης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένα τόσο σημαντικό έργο για την Κέρκυρα και την Ελλάδα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Όραμά μας η διαμόρφωση ενός μοναδικού τρόπου ζωής, σ’ ένα προορισμό, όπου ο κάθε Κερκυραίος, ο κάθε Έλληνας να νιώθει υπερηφάνεια.»

» Αποτελεί ένα σημείο αναφοράς δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου ενισχύοντας την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας και συμβάλλοντας στην προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments