....

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΩΡΑ ΣΕ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

 

Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των Γιαννιτσών, έφτιαξαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και αποφάσισαν να τις χαρίσουν στις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε τα δώρα να φτάσουν σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι και να «φωτίσουν» τις μέρες που έρχονται.

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που κάνει χαρούμενα τα παιδιά... Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε τους ηλικιωμένους, τον παππού και τη γιαγιά, που το έχουν ανάγκη. Με πρωτοβουλία λοιπόν του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών και με πολύ φαντασία στολίστηκαν 60 όμορφα κεριά για να ζεστάνουν τις καρδιές των συνανθρώπων μας.

 

Η μοναξιά των γιορτών δημιουργεί μελαγχολία και το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζονται οι ηλικιωμένοι ωφελούμενοι του προγράμματος. Καθημερινά προσφέρουν κοινωνική και νοσηλευτική φροντίδα γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μοναχικοί άνθρωποι.

Η δράση αυτή γέμισε χαμόγελα επισφραγίζοντας την άποψη ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου.

Αξίζει λοιπόν να θυμηθούμε αυτές τις ημέρες εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι από όλους. Η ζωή στην απομόνωση και στη μοναξιά αποτελεί σκληρή πραγματικότητα για πολλούς μεγάλης ηλικίας ανθρώπους. Και οι μικροί καλλιτέχνες του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών αποφάσισαν να την εμπλουτίσουν με χαμόγελο και αγάπη.

 

Σχόλια - Facebook Comments