Ο κύβος ερρίφθη για τον ΣΥΡΙΖΑ που αύριο Τετάρτη παίρνει τις τελικές του αποφάσεις για τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

 

Τα δεδομένα για τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι γνωστά από την περασμένη εβδομάδα όπου η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος έχει κατασταλάξει υπέρ της στήριξης του Σπύρου Πέγκα. Μοναδική εκκρεμότητα η απόφαση του Άκη Σακισλόγλου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Κίνηση 2310 για τη Θεσσαλονίκη” έχει συγκαλέσει σύσκεψη σήμερα όπου θα πάρει την απόφαση αν θα αποσυρθεί ή αν θα συμπράξει με τον Σπύρο Πέγκα. Πάντως σε κάθε περίπτωση στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα οριστικοποιηθεί η στήριξη στον πρώην αντιδήμαρχο των διοικήσεων Μπουτάρη και επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη για Όλους”.

Φαβορί ο Μυλόπουλος

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως έγραψε χθες το TheOpinion, στην Πολιτική Γραμματεία ήθελαν ο υποψήφιος δήμαρχος να ήταν πρώην βουλευτή ή υποψήφιος βουλευτής που έδωσε πρόσφατα την μάχη του σταυρού. Μάλιστα η επιθυμία ήταν να προέρχεται από την Θεσσαλονίκη ως τον νομό που αποτελεί το 60% των ψηφοφόρων της Περιφέρειας άρα δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα αναγνωρισιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheOpinion, έγινε επίσημη πρόταση από στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας στον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιάννη Μυλόπουλο.

“Εξαιρετικό” χαρακτήρισε το ενδεχόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο TheOpinion, ενώ “πολύ πιθανό” άλλο στέλεχος που έχει ενεργό ρόλο στις διαδικασίες.

Αύριο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας θα γίνουν οι τελικές συζητήσεις και με διάθεση ομοφωνίας θα καταλήξουν στην τελική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έχουν κλειδώσει στην Αττική ο Γ. Ιωακειμίδης, στα Ιόνια Νησιά ο Θ. Γαλιατσάτος, στην Ήπειρο ο Γ. Στέφος, στην Κρήτη ο Σπ. Δανέλλης, στην Στερεά Ελλάδα ο Απ. Γκλέτσος και στη  Δυτική Μακεδονία ο Γ. Ζεμπιλιάδου.