....

ΣΥΡΙΖΑ: ΈΝΑΣ ΑΚΟΜΑ «ΑΡΙΣΤΟΣ» ΤΗΣ ΝΔ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

 

 

 

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον «άριστο» της Ν.Δ. στήνει «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς:

«Ένας ακόμα "άριστος" της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές!

Εκτός από τους όρους του διαγωνισμού που περιλαμβάνονται στο αναρτημένο έγγραφο, περιλαμβάνονται και οδηγίες προς υπάλληλο του Δήμου ώστε να τους προσαρμόσει  σε περίπτωση που οι "ημέτεροι" προμηθευτές δεν έχουν τις προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δηλώσεις του κ. Παχατουρίδη περί "προβοκάτσιας" δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο πέρα από τη δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να σκεπαστεί το σκάνδαλο.

Η υπόθεση αυτή εκθέτει όχι μόνο τον δήμαρχο Περιστερίου, αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον επικεφαλής της Κυρ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες».

Το έγγραφο:

(στην παράγραφο 9.3, σχετικά με τους όρους για την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, υπάρχει μέσα σε παρένθεση μια επισήμανση: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το»)

Δείτε εδώ τη δημοσίευση του διαγωνισμού στη "Διαύγεια"

 

Στο έγγραφο ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια, με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου συμβάσεων τριών τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών. Το κείμενο διακόπτεται από αναφορά εντός παρενθέσεως που αναφέρει: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου από μέσα μαζικής ενημέρωσης, η προκήρυξη κατέβηκε προσωρινά από τη "Διαύγεια" προκειμένου να διορθωθεί στο επίμαχο σημείο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο δήμος Περιστερίου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες". Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου".

Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου ζητούν οι «Ενεργοί Πολίτες»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φώτη Κουγιουμτζή, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»:

"Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται σε φωτογραφικό διαγωνισμό προμήθειας αδρανών υλικών στο Δήμο Περιστερίου, η διακήρυξη του οποίου μεταξύ άλλων περιελάμβανε και οδηγίες προς τον Κώστα να προσαρμόσει τους όρους σε περίπτωση που οι ημέτεροι προμηθευτές δεν έχουν τις προϋποθέσεις.

Το γεγονός αυτό, που με την πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι ξεχάστηκε να σβηστεί η προτροπή προς τον Κώστα για προσαρμογή των όρων της διακήρυξης για «να βολευτούν τα δικά μας παιδιά» πλήττει  το κύρος του Δήμου Περιστερίου. Οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Παχατουρίδη περί προβοκάτσιας (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω η ανακοίνωση του δήμου), χωρίς να δίνει κάποια στοιχεία για να το τεκμηριώσει, εκθέτουν τον ίδιο και τη Διοίκηση του. Ακόμη περισσότερο όταν αναφέρει ότι θα πέσουν καμπάνες!!! Από ποιόν και σε ποιόν θα πέσουν οι καμπάνες; Νομιμοποιείται ο κος Παχατουρίδης να διατάξει Διοικητική Εξέταση για να αποδώσει ευθύνες για κάτι που συνέβη και για το οποίο είναι και ο ίδιος ελεγχόμενος ως κύριος εκπρόσωπος του Δήμου που λαμβάνει γνώση για κάθε διακήρυξη του Δήμου; Επισημαίνεται ότι η διακήρυξη  πήρε το φως της δημοσιότητας από την ανάρτηση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο ειδικά εξουσιοδοτημένα πρόσωπα του Δήμου και χρησιμοποιούν κωδικούς για την πρόσβαση σε αυτή. Άρα μοιάζει απίθανο η σημείωση προς τον Κώστα να έγινε από πρόσωπο εκτός Δήμου!

Μετά τα ανωτέρω ζητάμε την άμεση σύγκληση έκτακτου  Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία φορέων και πολιτών για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.  Το κύρος του Δήμου πρέπει να προστατευτεί. Παράλληλα πρέπει να προστατευθούν και τα συμφέροντα πολιτών-υποψήφιων προμηθευτών που αποκλείονται από διαγωνιστικές διαδικασίες του Δήμου, αφού φαίνεται ότι οι όροι των διακηρύξεων είναι φωτογραφικοί (αυτοί που θέλουμε!).

Τέλος, ζητάμε από την Πολιτεία να επέμβει άμεσα με τα θεσμικά της όργανα για ενδελεχή έλεγχο όχι μόνο της πιο πάνω διακήρυξης , αλλά και να προβεί σε γενικευμένο έλεγχο για να διαπιστωθεί αν έχουν συντελεστεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να αποδοθούν ευθύνες.

H Δημοτική μας παράταξη θα πράξει τα δέοντα προς αυτή την κατεύθυνση για να χυθεί άπλετο φως, να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και διαφάνειας στα δημοτικά πεπραγμένα.

Γιατί  «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»".

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments