....

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑ ΔΩΡΙΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ

Καινούργιο ασθενοφόρο δώρισε στο ΕΚΑΒ συνταξιούχος στην Κατερίνη.

Ένα καινούριο και εξοπλισμένο ασθενοφόρο δώρισε στο ΕΚΑΒ Κατερίνης μία συνταξιούχος. Η Ειρήνη Παρασκευοπούλου, όπως είναι το όνομά της, προχώρησε στη δωρέα στη μνήμη του γιου της που έχασε τη ζωή του, πριν κάποια χρόνια.

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Συνδέσεις είπε πώς αποφάσισε να κάνει αυτή τη δωρεά λόγω της "εξαιρετικής συμπεριφοράς" των γιατρών και των νοσηλευτών απέναντί της, στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης. "Ο χαμός του παιδιού μου που έφυγε άδικα, χωρίς να ξέρουμε τίποτε, με οδήγησε στην πράξη αυτή", πρόσθεσε.

 

Αποκάλυψε ότι τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από οικονομίες που είχε κάνει η ίδια και ο σύζυγός της αλλά από μια αποζημίωση του κράτους, που σχετιζόταν με τις ηρωικές πράξεις του στρατιωτικού πατέρα της. "Αυτά τα χρήματα ήταν το αίμα του πατέρα μου, αυτό με συγκίνησε περισσότερο", υπογράμμισε. "Ο γιος μου ήταν περήφανος και έλεγε ''έχω ήρωα παππού''".

Κατερίνη: Συνταξιούχος δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ στη μνήμη του γιου της - Η συγκινητική ιστορία της

Όπως εξήγησε, ο πατέρας της έχασε τη ζωή του στο αλβανικό μέτωπο, με μια σφαίρα στο αυτί, κατά τις τελευταίες μάχες και η Πολιτεία ως αντάλλαγμα παραχώρησε 15 στρέμματα γης στην οικογένεια, τα οποία μετά από χρόνια απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητοδρόμου. Τα χρήματα της απαλλοτρίωσης παρέμεναν για χρόνια στον λογαριασμό της οικογένειας μέχρι και το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του γιου της.

Τότε έλαβε την απόφαση να δωρίσει το ασθενοφόρο χρησιμοποιώντας αυτά τα χρήματα. Η Ειρήνη Παρασκευοπούλου υπογράμμισε πως θα ήταν ιεροσυλία τα χρήματα που προήλθαν από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του πατέρα της να ξοδευτούν άσκοπα και να μην επιστρέψουν με κάποιον τρόπο πίσω στην πατρίδα για την οποία πολέμησε ο ίδιος.

Σήμερα, Τετάρτη, γίνεται η παράδοση του καινούριου ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ.https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/2024-03-20_193248.jpg

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments