....

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης δύο άτομα, κατηγορούμενα ως μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 49 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, 16/17 Αυγούστου 2017 δρομολόγησαν τη μεταφορά 29 αλλοδαπών, μεταξύ αυτών και 4 ανηλίκων, από περιοχή του Έβρου προς την Αθήνα, με ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη.

Οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα θα κατέβαλλαν χρηματικό ποσό σε μέλη του κυκλώματος, μέσω συγγενικών τους προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Άλλες δύο συλλήψεις στον Έβρο

Σε αγροτική περιοχή της Κορνοφωλιάς Έβρου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές, ένας 55χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκο, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, εννέα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Ο 55χρονος οδηγός του ενός παρέμεινε σε αυτό, ενώ ο 38χρονος αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη διέφυγε πεζός, κινούμενος σε παρακείμενη δασώδη περιοχή, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα δύο αυτοκίνητα διαπίστωσαν ότι οι δύο άντρες μετέφεραν με αυτά, παράνομα, στην χώρα, εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments