....

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

Όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr η κυβέρνηση της ΝΔ περικόπτει όλες τις μισθολογικές αυξήσεις σε χιλιάδες συμβασιούχους που εργάζονται στους δήμους και τις Περιφέρειες με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας μάλιστα να πληρώσουν αναδρομικά για ότι έχουν λάβει μέχρι σήμερα!

 

 

Η κυβέρνηση «κόβει» ουσιαστικά οποιαδήποτε ευελιξία σε ότι έχει να κάνει με τις συμβάσεις και τις αποδοχές τους ανεξαρτήτως της θέσης και του έργου που προσφέρουν.

Καταγγέλλοντας τις συγκεκριμένες πρακτικές της κυβέρνησης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τσίπα» και καλεί σε συναγερμό τους εργαζομένους στους δήμους για να ανατρέψουν τις αντεργατικές αποφάσεις.

Ειδικότερα στο Συνδικάτο ΟΤΑ στην ανακοίνωση του, σημειώνει:

Με δύο απαράδεκτα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2/101123/ΔΕΠ/22.11.2023 και 2/13620/ΔΕΠ/05.03.2024) και τις ερμηνείες τους από τις νομικές υπηρεσίες των δήμων (πχ Πέραμα, Αλιβέρι) δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα θα δουν το επόμενο χρονικό διάστημα να τους περικόπτονται και να τους ζητούνται αναδρομικά όλες οι αυξήσεις του ν.5045/2023, η μισθολογική εξέλιξη σύμφωνα με το ν. 4354/2015 και βέβαια τα οικογενειακά επιδόματα!

Ντροπή τους! Είναι έγκλημα για τη κυβέρνησή της ΝΔ συμβασιούχος να κάνει παιδιά κατά τι διάρκεια της παραμονής της στην εργασία με προσωρινή διαταγή και ασφαλιστικά μέτρα, για αυτό δεν δικαιούται ούτε το οικογενειακό επίδομα και πρέπει να το επιστρέψει!

 

 

Οι συνάδελφοι δεν έχουν να βγάλουν ούτε το μήνα με τους μισθούς πείνας και τις αυξήσεις ψίχουλα και τώρα τους τα κόβουν και τους τα ζητάνε και αναδρομικά! Φαίνεται πως θέλουν συνειδητά να πεινάνε και όσοι εργάζονται!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ζητάει από ανθρώπους που δεν έχουν να ζήσουν χιλιάδες ευρώ, δημιουργώντας μία νέα μεγάλη κατηγορία εργαζομένων που θα εργάζεται με χειρότερους όρους αμοιβής στους δήμους και την περιφέρεια, δίνει απλόχερα εκατομμύρια ευρώ για τις πολεμικές επιχειρήσεις, τους εξοπλισμούς, την αποστολή Ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορα, επιδοτεί με εκατομμύρια ευρώ τις πράσινες μπίζνες και την εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα! Δεν θα το επιτρέψουμε!

 

 

• Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση τα δύο απαράδεκτα έγγραφα του Λογιστηρίου του κράτους.

• Να μην τολμήσει να περικόψει και να ζητήσει αναδρομικά ούτε ευρώ από εργαζόμενους που δεν έχουν χρήματα ούτε για να βγάλουν το μήνα.

• Να καταβάλλονται, όπως και στους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια, όλες οι αυξήσεις, οι μισθολογικές εξελίξεις και τα οικογενειακά επιδόματα στους εργαζόμενους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments