....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΈΔΕΣΣΑΣ

Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Επιπυραγό  Ζώη Γιώτη υποδέχτηκε στο γραφείο της, τη Δευτέρα 22/9/2014, η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αλλαγή της διοίκησης στο Δήμο, δεν είχε απλά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά ήταν και ευκαιρία  μιας πρώτης επίσημης ολοκληρωμένης συνεργασίας   για ζητήματα στα οποία εμπλέκονται οι αντίστοιχοι φορείς.

Συζητήθηκε ειδικά η περίπτωση των καταστροφικών πλημμυρών στη Δημοτική Ενότητα Μενηίδας, όπου Δήμος και Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβησαν άμεσα, αναπληρώνοντας τις αβλεψίες και τις υποχρεώσεις κι άλλων αρμοδίων φορέων. Γενικότερα, αναλύθηκε  ο υφιστάμενος σχεδιασμός της πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής φαινομένων και κινδύνων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, που μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε αίτια, φυσικά ή ανθρώπινα. Ξεχωριστή μνεία έγινε για τη σημασία που έχει ο εθελοντισμός σ΄αυτές τις περιπτώσεις, τον οποίο ο Δήμος προγραμματίζει να τονώσει και να ισχυροποιήσει.

 Στόχος όλων των παραπάνω είναι η αμεσότητα της αντίδρασης, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών, ώστε να προστατεύεται κατά κύριο λόγο  η ανθρώπινη ζωή, αλλά βεβαίως και οι περιουσίες των συμπολιτών μας μαζί με το περιβάλλον.  

Τέλος, επισφραγίστηκε ότι θα συνεχιστεί το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, είτε απευθείας είτε στο πλαίσιο του περιφερειακού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments