....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

 

 

 

 

 

Τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αποδήμων Ελλήνων «Απόστολος Παύλος», που εδρεύει στο Χάγκεν της Γερμανίας, Κωνσταντίνο Βασιλειάδη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και η διαμόρφωση πλαισίου μόνιμης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η Δήμαρχος τόνισε ότι η πατρίδα και το έθνος οφείλουν πολλά στον απόδημο ελληνισμό. Οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές και υπερασπιστές του Ελληνισμού όπου γης.

Σέβονται, προσφέρουν και διακρίνονται στις χώρες στις οποίες ζουν κι εργάζονται.

Ταυτόχρονα, διαφυλάττουν τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό μας και προάγουν τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.

Διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με την Μητροπολιτική Ελλάδα  προσφέροντας μάλιστα  σημαντικό εθνικό,  κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ειδικότερα, η Δήμαρχος εξήρε την τριαντάχρονη και πλέον παρουσία και δράση του Συλλόγου η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, αγορά εξοπλισμού και υλικών για την κάλυψη αναγκών αναπήρων κι ασθενών σε νοσοκομεία, γηροκομεία, οικοτροφεία, Κ.Α.Π.Η. σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ενώ, παράλληλα, επαίνεσε τη δράση του Συλλόγου όσον αφορά την υποδοχή και την τακτοποίηση νεοαφιχθέντων Ελλήνων  μεταναστών.

Η Δήμαρχος δήλωσε ότι νιώθει υπερήφανη που ο Δήμος Σκύδρας έχει δημότες σαν τον κ. Βασιλειάδη, ο οποίος κατάγεται από το Ριζό κι από μικρή ηλικία μετανάστευσε και πρόκοψε στην ξενιτειά, όπως πολλοί Έλληνες που δεν ξεχνούν, βεβαίως, τον τόπο και την πατρίδα τους.

Τέλος, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και για την πρόθεση του Συλλόγου να συνεργαστεί με το Δήμο Σκύδρας σε θέματα κοινωνικής προσφοράς κι αλληλεγγύης.  

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments