....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και συζήτησαν όλα τα σημαντικά προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε ότι αφορά στο κυκλοφοριακό της πόλης, τονίστηκε ότι η παρουσία τροχονόμου κατά τις πρωινές ώρες στην πλατεία Ελευθερίας έχει βελτιώσει κατά πολύ την κατάσταση στο κέντρο της πόλης και πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν ακόμη δύο σημαντικές εξελίξεις που αναμένουμε και σχετίζονται αφενός με την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει η ψηφισμένη κυκλοφοριακή μελέτη και αφετέρου με την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη διευκόλυνση της κίνησης των τουριστικών λεωφορείων προς και από τους Καταρράκτες, στην οποία είμαστε πολύ κοντά.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα συμφωνήθηκε να συνεχιστεί και να ενταθεί η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας προκειμένου να βελτιωθεί περισσότερο η κατάσταση του κυκλοφοριακού της πόλης.

Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα των τραπεζοκαθισμάτων και της ηχορρύπανσης, για τα οποία συμφωνήθηκε να αναληφθεί δράση, όπως επίσης και για το θέμα του πλανόδιου εμπορίου.

Ένα ανησυχητικό συμπέρασμα που βγήκε από τη συζήτηση είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν αυξηθεί τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στην παλαιότητα και την κακή συντήρηση του οδικού δικτύου. Για το λόγο αυτό ο κ. Γιάννου στηρίζει την προσπάθεια του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας με σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας ευχαρίστησε τον Γενικό Επιθεωρητή για τη συνεργασία, όπως επίσης και για τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας, που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες ασφάλειας στο σύνολο του ορεινού όγκου του Δήμου Έδεσσας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments