....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, σε επιστημονικό,

νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και σε υποδομές αφού δε διαθέτει αξονικό τομογράφο, διαπίστωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Θεσσαλονίκη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην περιοχή των Γιαννιτσών την Παρασκευή 2 Μάη, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Παύλο Κελεσίδη και όλους τους υποψήφιους και υποψήφιες περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, καθώς και τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέλλας με τον συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α. ΠΕΛΛΑΣ, Γιάννη Σταυρίδη.

“Ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει φύλαξη του νοσοκομείου, η καθαριότητα και η σίτιση των ασθενών έχουν δοθεί σε εργολαβικές εταιρείες, ενώ θησαυρίζουν οι ιδιώτες με αξονικό τομογράφο, αφού οι ασθενείς για να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο, είναι υποχρεώμενοι, είτε να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, είτε στη Βέροια” τόνισε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Το κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας ξεκίνησε το πρωΐ την περιοδεία του από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας με τα σημαντικά εκθέματα, αλλά χωρίς οδική συνδεση με τη εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, με συνέπεια να αντιμετωπίζει προβλήματα επισκεψιμότητας.

Στη συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Βουδούρη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Αθανάσιο Ξυνίδη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα προβλήματα απονομής δικαιοσύνης λόγω της έλλειψης εγκαταστάσεων του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Πέλλας Λευτέρης Αβραμίδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι από τις συνέπειες του Πειθαρχικού που καθιέρωσε ο Α. Μανιτάκης και από το νόμο 4250 για την αξιολόγηση, ενώ κατήγγειλε προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με το Σωματείκο Εργαζομένων στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, τον πρόεδρο του Σωματείου της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πέλλας και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ ιδιαίτερη συνάντηση είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων, καθώς και την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments