....

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΟ 'ΚΥΜΑ' ΓΡΙΠΗΣ

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, να υπάρξει το επόμενο διάστημα νέο "κύμα" γρίπης και μάλιστα, να επικρατήσει διαφορετικό στέλεχος
 

Νέο «κύμα» γρίπης ενδέχεται να χτυπήσει τη χώρα μας, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες. Το πρώτο «κύμα» εκδηλώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι έχει ήδη φτάσει στο ναδίρ όποτε και δείχνει σημάδια εξασθένησης.

 

Ειδικοί επιστήμονες ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει το επόμενο διάστημα νέο «κύμα» γρίπης και μάλιστα να επικρατήσει διαφορετικό στέλεχος. Σημειώνεται ότι στο πρώτο «κύμα» γρίπης κυριάρχησε ο ο υπότυπος Α(Η3Ν2) που πλήττει με μεγαλύτερη ένταση τους ηλικιωμένους.

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο καλύπτει και τον συγκεκριμένο υπότυπο. Ωστόσο έχει ήδη εξαντληθεί και οι ειδικοί εστιάζουν πλέον στην ανάγκη έγκαιρης χορήγησης αντιιικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι 29 Ιανουαρίου, 156 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω σοβαρών επιπλοκών της γρίπης, με μέση ηλικία τα 68,1 έτη, ενώ 12 ασθενείς – σοβαρά περιστατικά γρίπης με μέση ηλικία 83,5 έτη νοσηλεύθηκαν εκτός ΜΕΘ. Το ίδιο διάστημα δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, 36 θάνατοι λόγω γρίπης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments