....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2016

 

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 οι αθλήτριες του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ του Δήμου Εδεσσας, Μήνου Κυριακή και Σαράση Ειρήνη συνοδευόμενες από την γυμνάστρια τους Μακροπούλου Ελένη συμμετείχαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών 2016.

Στα πλαίσια των προπονητικών προγραμμάτων των Special olympics Hellas κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδρομή των 1200m με αφετηρία τη Βουλή των Ελλήνων και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο .

Η εμπειρία που βίωσαν ήταν μοναδική. Ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και κατάφεραν να κόψουν το νήμα του τερματισμού στο κατάμεστο ιστορικό Καλλιμάρμαρο στάδιο χειροκροτούμενες από χιλιάδες θεατές. Με τη συμμετοχή τους αυτή έγιναν κοινωνοί της μεγάλης αυτής γιορτής του αθλητισμού και συνέβαλαν στην προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ - που λειτουργεί στα πλαίσια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας - απέδειξε για άλλη μια φορά ότι κύριο

μέλημά του είναι η ισότιμη ένταξη και συμμετοχή των μελών του σε κάθε δραστηριότητα, αθλητική και κοινωνική. Το εκπαιδευτικό προσωπικό γνωρίζει ότι τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να καταφέρουν πολλά αρκεί να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. 

Αρωγός σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. και το Διοικητικό Συμβούλιο της, που από την πρώτη στιγμή στήριξαν την αθλητική αποστολή αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα των αθλητριών και της συνοδού            (διαμονή, μεταφορά, σίτιση).

Την ομοιόμορφη αθλητική περιβολή ανέλαβε με χορηγία η εταιρία GIVOVA Θεσσαλονίκης και τα υποδήματα των αθλητριών το κατάστημα Μαρίνος Sport.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments