....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΣΚ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου

στη συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων - μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που έχουν την ιδιότητα του Πρωθυπουργού ή  του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

Να γίνει σεβαστή η βούληση των ευρωπαϊκών λαών όπως εκφράστηκε στις ευρωπαϊκές εκλογές και όπως καταγράφεται στους νέους συσχετισμούς δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφάσισαν οι επικεφαλής των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και έχουν την ιδιότητα του Αρχηγού κράτους ή κυβέρνησης ή του Αντιπροέδρου κυβέρνησης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν το δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετείχαν ο  Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Μάλτας, οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας κοκ.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης να γίνει σεβαστή η κανονική «κοινοβουλευτική» διαδικασία, δηλαδή να δοθεί κατ΄αρχάς η δυνατότητα στον κ. Γιούνκερ, ως επικεφαλής του μεγαλύτερου σε δύναμη κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο να διαμορφώσει πλειοψηφία και αυτό να ληφθεί υπόψη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε περίπτωση δε αποτυχίας, να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με τον Μάρτιν Σουλτς.

Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι η αναζήτηση ρόλων για συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά η αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως ζητούν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό έχει καταστεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλη την Ευρώπη, σίγουρα δε στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και δημοκρατών.

Στη συνάντηση των Σοσιαλιστών ηγετών,  η γενική εντύπωση ήταν πως το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί δυνατό, ότι έχει αυξηθεί το ειδικό του βάρος και η επιρροή του ενώ όλοι αποδίδουν πολύ μεγάλη σημασία στη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments