....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΈΔΕΣΣΑΣ «Ο ΆΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ» ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» για την ημέρα μνήμης και τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

  • 10:00 πμ: Στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Έδεσσας και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

  • 11:00 πμ: Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ.Απόστολο Ασλανίδη με θέμα: «Ακές α τότε».  Την εκδήλωση θα πλαισιώσει  η χορωδία του Συλλόγου μας με χοράρχη τον κ.ΑβεσσαλώμΚιζιρίδη.
    Επίσης, στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από το  προσωπικό αρχείο του κ. Ασλανίδη.
     

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

  • 7:00 μμ: Στο μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Μ. Αλεξάνδρου - Έδεσσα) θα τελεστεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει σύντομη ιστορική αναφορά για την ημέρα της Γενοκτονίας.

 

  • Η κεντρική εκδήλωση του νομού μας θα γίνει την Κυριακή 21 Μαΐου στη Σκύδρα υπό την αιγίδα της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας.

Με εκτίμηση,

  Το Δ.Σ.

10/5/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments