....

"ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΠΑΛ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του ΔΣ με φορείς πυκνώνοντας τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για εξεύρεση λύσεων σε θέματα υποδομών του Οικισμού.
Σειρά είχε η επίσημη συνάντηση στην Εδεσσα με την Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Κα Αηδονά Νανά για όλα τα θέματα που μας αποσχολούν.
Η Κα Αηδονά που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χωριό μας και ενημερώνεται συνεχώς για τα θέματα μας από τον Πρόεδρο του ΔΣ πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στο έργο μας.
  
Ζητούμε τρόπους πίεσης προς το Δήμο Εδέσσης ο οποίος δείχνει πλήρη αδιαφορία για το χωριό μας ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Επί έξι χρόνια όχι μόνο δεν έγινε κανένα έργο στο χωριό μας, αλλά ούτε κάποια πρόταση μέσω του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Εδέσσης.
Και αυτό είναι το θλιβερό της υπόθεσης....
 
Το κυρίως θέμα της συζήτησης περιστράφηκε στην υπόθεση της ΔΕΥΑ.
Μετά τη συνάντηση μας τη περασμένη εβδομάδα με το Νομίατρο και Δ/ντη της Δ/νσης Υγεία Πέλλας Κο Κόντο (εγινε η σχετική σας ενημέρωση)
ζητήσαμε την συνδρομή της ΠΚΜ στη λήψη όλων προβλεπόμενων μέτρων εναντίον της ΔΕΥΑ, αφού η Δ/νση Υγείας εδώ και έξι μήνες (επιτέλους) έχει αντιλήφθεί την τακτική της ΔΕΥΑ και τη μόνιμη χρήση παράλληλων-παράνομων δικτύων (άρδευσης).
 
 
Συζητήσαμε για τα προγράμματα ΕΣΠΑ της ΠΚΜ στα οποία θέλουμε να εντάξουμε την ασφαλτόστρωση των δύο δρόμων και του περιφερειακού, αφού ανήκουν στην αγροτική οδοποιία. Σχετικό πρόγραμμα ανοίγει τον Μάιο όπως ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο τμήμα της ΠΚΜ.
 
Βέβαια για να βοηθηθούμε από την ΠΚΜ και την Αντιπεριφέρεια Πέλλας πρέπει να υποβληθούν οι κατάλληλες μελέτες από το Δήμο Εδέσσης, αίτημα που θα καταθέσουμε και επίσημα τις προσεχείς ημέρες προς το Δήμο Εδέσσης.
 
Μετά τη συνάντηση επισκεφθήκαμε το χωριό για να ελέγξουμε καταγγελία οικιστών σχετικά με ρύπανση, για την οποία προσεχώς θα ενημερωθείτε.
Κατά την επίσκεψη μας αντιληφθήκαμε νέα τοιχοκόλληση-ανακοίνωση της ΔΕΥΑ για άρση ακαταλληλότητας του νερού από 01.03.2017 (μετά δηλαδή και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας).
Φυσικά ουδέποτε ενημερωθήκαμε επίσημα από τη ΔΕΥΑ όπως προβλέπεται από το Νόμο και επανειλημμένως εισηγήθηκε εγγράφως προς τη ΔΕΥΑ η Δ/νση Υγείας Πέλλας και ο Δ/ντης Κος Κόντος Δημ.
 
Ταυτόχρονα σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία της συμπληρωματικής αγωγής εναντίον της ΔΕΥΑ για την ακύρωση των λογαριασμών ύδρευσης, με τις δικές σας συμμετοχές να ξεπερνούν τις 170.
Μάλιστα κατά την επίσκεψη μας στο χωριό ανακλύψαμε χαρτοκιβώτιο με δεκάδες λογαριασμούς στο Ν.Αγ. Αθανάσιο (στην είσοδο του φούρνου) που αναγράφουν απλά ένα ξερό ονοματεπώνυμο χωρίς δ/νσεις και λοιπά προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται από το νόμο.
 
Καλό ΠΣΚ
Με εκτίμηση
Το ΔΣ  
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments