....

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ

Ξέρατε ότι όσο αγχώνεστε οι αλλεργίες γίνονται ακόμα πιο έντονες και σας ταλαιπωρούν

για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο « Annals of Allergy, Asthma » οι ερευνητές επιβεβαιώνουν ότι το άγχος της καθημερινότητας μας επιμηκύνει και οξύνει τα συμπτώματα των αλλεργιών.

Συγκεκριμένα επιστήμονες από το Οχάιο εξέτασαν 179 πάσχοντες για περισσότερες από 12 εβδομάδες και τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας έδειξαν ότι το 39% των ανθρώπων που συμμετείχαν και εκδήλωναν τακτικά αλλεργίες, παρουσίαζαν υψηλότερα επίπεδα στρες συγκριτικά με τους υπολοίπους.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το στρες και να το διατηρήσουμε σε χαμηλά επίπεδα παίρνοντας βαθιές αναπνοές, αποκτώντας μια σωματική δραστηριότητα και απομονώνοντας τα «κακώς κείμενα» της ζωής μας.

Ενώ το άγχος μπορεί να δημιουργήσει και περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα μας και να αυξήσει τιςαλλεργικές εξάρσεις του οργανισμού μας. Τέλος οι επιστήμονες τονίζουν ότι αυτοί που έχουν αλλεργίες, καλό θα ήταν να μην κυκλοφορούν τις ώρες που τα επίπεδα της γύρης είναι αυξημένα και να προστατεύουν με γυαλιά ηλίου τα μάτια τους.

http://www.karfitsa.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments