....

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το γεγονός ότι ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου κλήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του σε λογαριασμό 5,5 εκατ ευρώ ο οποίος βρίσκονταν στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ. Σχετικό σχόλιο από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου εκλήθη, επιτέλους, ως ύποπτος, για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκ. ευρώ που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ.Image and video hosting by TinyPic

Υπενθυμίζουμε, απλώς, ότι επί μήνες, κι ενώ ο ελληνικός και διεθνής τύπος βοούσε, τόσο η πρώην όσο και η νυν ηγεσία της ΝΔ ουδέποτε απάντησε δημοσίως, δίνοντας διευκρινήσεις ή εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα καθήκοντα του κ. Παπασταύρου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ή της προετοιμασίας επίσημων επισκέψεων του πρώην πρωθυπουργού στο εξωτερικό (Κατάρ, Γερμανία και αλλού).

Τώρα, όμως, τα ψέματα τελείωσαν για όλους όσοι νόμιζαν ότι θα απολαμβάνουν ενός καθεστώτος ασυλίας και ατιμωρησίας. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να χύσει άπλετο φως σε αυτήν, καθώς και σε όλες τις παρόμοιες υποθέσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι με δική τους ανακοίνωση χαιρετίζουν την εν λόγω εξέλιξη. Αναλυτικά:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του εισαγγελέα να καλέσει τον στενό συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ ως κάτοχος λογαριασμού, ύψους 5,5 εκατομ. ευρώ. Επικροτούμε την ενέργεια της Δικαιοσύνης να ρίξει φως σε μια σκοτεινή περίπτωση που απολάμβανε ως τώρα πλήρη ασυλία από την προηγούμενη εξουσία.

Είναι όμως εντυπωσιακό και, σε κάθε περίπτωση ύποπτο, ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν ο μόνιμος και βασικός …«διαπραγματευτής» για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς απέναντι στην τρόικα, σε όλη τη διάρκεια της αλήστου μνήμης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, και μάλιστα χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο, ενώ ήταν γνωστό ότι ενεχόταν στη λίστα Λαγκάρντ ως ύποπτος τουλάχιστον για φοροδιαφυγή!

Πρόκειται για θλιβερή απόδειξη του απύθμενου αμοραλισμού της προηγούμενης κυβέρνησης που παραπέμπει μόνο σε χώρες-μπανανίες. ‘Η, όπως λέει θυμόσοφα ο λαός μας, «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα…» και να κάνει - υποτίθεται - διαπραγματεύσεις για το συμφέρον των Ελλήνων φορολογουμένων! Η «υπόθεση Παπασταύρου» εκθέτει την πρώην αλλά και τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. που οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments