....

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ

 

 
 

Το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 στο Γυμνάσιο της Καρυώτισσας (Δ. Πέλλας). Στην ακολουθία του Αγιασμού μετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο εφημέριος της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρυώτισσας π. Κωνσταντίνος Γιαλατζόπουλος και ο διάκονος Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης. Επίσης, παρέστησαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μ. Παναγιωτίδης και Α. Επιτροπάκης.
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την εικόνα του κατάμεστου προαυλίου από μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς και απηύθυνε κατά το πέρας του Αγιασμού πατρικές ευχές προς όλους. Η εγκύκλιός του για την έναρξη των σχολικών μαθημάτων, η οποία αναγνώσθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο, ήταν βασισμένη στις επίκαιρες διαπιστώσεις του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης για την έκθεση των νέων σε εχθρικές για την πίστη, την ηθική, την πατρίδα και τα υψηλά ιδανικά προοδευτικές δήθεν απόψεις. Μετέφερε επίσης την ευχή του διδάσκοντες και διδασκόμενοι «να φυλάξουν ως πολύτιμο μαργαριτάρι την Χάρη που έλαβαν στο άγιο Βάπτισμα και την αγία ζωή που πηγάζει από το ιερό Ευαγγέλιο, για να αγιάσουν την διδασκαλία και την μάθηση και να έχουν πλούσιες τις ευλογίες του μεγάλου Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού.»

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο η Σύμβουλος εκπαίδευσης κ. Μαριάννα Θεοδοσίου. Προέτρεψε τα παιδιά να κρατήσουν τις ευχές που άκουσαν κατά τον Αγιασμό, για να είναι χαρούμενα κάθε μέρα όλο τον χρόνο. Τα ενθάρρυνε επίσης να ετοιμαστούν για το ταξίδι της γνώσης, όπου κάθε μέρα θα είναι και μια κατάκτηση στη γνώση που φέρνει δύναμη, μια κατάκτηση στη χαρά που δίνει λάμψη και φως στην καρδιά. Έκλεισε τον λόγο της ευχόμενη η νέα σχολική χρονιά, με την βοήθεια του Χριστού, να είναι καλή και ευλογημένη.

Ευχές απηύθυνε και ο νέος Διευθυντής του Γυμνασίου Καρυώτισσας, κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες στο σχολείο. Επεσήμανε ότι θα βρίσκεται δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί, ενώ κάλεσε σε συνεργασία τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών για τη δημιουργία αυριανών πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments