....

ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σοβαρούς φορολογικού κινδύνους κρύβουν πλέον οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, καθώς η τσιμπίδα της Εφορίας... καραδοκεί!

Η χρήση πιστωτικής κάρτας δεν είναι πλέον αθώα. Αντιθέτως, τα ποσά που δαπανούνται μέσω αυτών προστίθενται στα τεκμήρια διαβίωσης που είναι ήδη πολύ υψηλά για το εισόδημα του μέσου Έλληνα, και ακόμη περισσότερο των αγροτών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ας πουμε π.χ. ότι έχετε τεκμήριο διαβίωσης 15.000 ευρώ, και το καλύπτετε με τα εισοδήματα σας. Μια μέρα αποφασίζετε να πάτε ένα ταξίδι μεγάλο που στοιχίζει 2.500 ευρώ.

Το πληρώνετε με πιστωτική, την οποία αποπληρώνετε απο κάτι οικονομίες που είχατε στην τράπεζα ή έστω με δόσεις από τα τρέχοντα και μελλοντικά σας εισοδήματα.

Με βάση τις νέες φορολογικές πρακτικές αυτό είναι. λάθος.  Μπορεί να σας καλέσει η εφορία, για να αποδείξετε το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ αυτού του εξόδου. Πριν ξοδέψετε οτιδήποτε, πρέπει όλοι, μα όλοι, να πάτε στο λογιστή, να μαζέψετε στοιχεία 20 ετών , για να αποδείξετε ότι κάνετε «ανάλωση κεφαλαίου». αλλιώς, δεν δικαιολογείται το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Το προς ανάλωση κεφάλαιο όμως και στην περίπτωση που υπάρχει εξαντλείται με τέτοιες πρακτικές και όταν χρειαστεί για κάτι σοβαρό, απλώς δεν θα υπάρχει, οπότε έρχεται βαρύς έκτακτος φόρος. Στην πράξη δηλαδή, ισχύει πόθεν έσχες για οποιοδήποτε έξοδο και μάλιστα οι δαπάνες αυτές μένουν στο σύστημα για περισσότερα από 10 χρόνια!

 

Μιχάλης Παπανίδης

http://www.paseges.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments