....

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ : « ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»

 

 Η Πέλλας σε συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τις Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Έδεσσας διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών Λυκείων για τη δωρεά μυελού των οστών με τίτλο « Δωρεά Ζωής».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28-02-2018 ώρα 11.00-13.00 στην Αίθουσα Νομαρχίας Έδεσσας (για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Έδεσσας).

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αγώνων Μεταμοσχευμένων  Απόστολος Χαριτονίδης.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες. Θα ληφθούν δε δείγματα από εθελοντές δότες με την συνδρομή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 εθελοντές δότες, αλλά χρειάζονται πολλοί ακόμη, για να επιτευχθεί ο στόχος των 200.000 δοτών τουλάχιστον ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όσων χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. (Μόνο ένας στους τέσσερις έχει συμβατό δότη από την οικογένειά του, η ζωή όμως των άλλων τριών εξαρτάται από τους εθελοντές δότες)

Η δωρεά μυελού των οστών είναι πολύ σημαντική και πολύ απλή διαδικασία, καθώς η λήψη δείγματος διαρκεί μόλις δύο λεπτά και σώζει ανθρώπινες ζωές.

 

                                                            

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments