....

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ 7ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ «Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ»,

 

 

Στην μακρά και επίπονη γένεση και πορεία του έθνους μας, διαδικασία αιώνων, υπήρξαμε πάντοτε κοινότητα. Κοινότητα αίματος και θρησκείας,με μακρά ενσυναίσθηση κοινής ταυτότητας που πολλές φορές ξεπερνά και τη γλώσσα. Μάρτυρας και θεματοφύλακας, συγκολλητική ουσία, οι παραδόσεις του έθνους μας. Σε καιρούς αμέτρητων και επώδυνων αλλαγών, όπως αυτοί που διανύουμε, οι παραδόσεις μας, σταθερό σημείο αναφοράς, μας στηρίζουν, μας δίνουν δύναμη και ελπίδα.

Με στόχο την ενδυνάμωση των παραδόσεών μας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, στην πόλη της Έδεσσας, διοργανώνεται για 7η χρονιά την εκδήλωση ΄΄ Ο χορός είναι ζωή ΄΄. Συνδιοργανωτές οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης: Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας ΄΄ Μέγας Αλέξανδρος ΄΄, Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας ΄΄ Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς ΄΄, Σύλλογος Κρητών Ν.Πέλλας ΄΄ Ο Ψηλορείτης ΄΄, Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας ΄΄ Η Μπίγα ΄΄, Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας ΄΄ Aπειρωτάν ΄΄.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν εθελοντικά χορευτικά τμήματα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, την Κρήτη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Κάθε θεματική ενότητα/παράδοση ξεκινάει από κάποιο σημείο της πόλης και διανύει μια διαδρομή με συνοδεία μουσικής, καταλήγοντας στο εθνικό στάδιο της πόλης. Εκεί πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση, όπου κάθε παράδοση παρουσιάζει ενδεικτικούς χορούς από την περιοχή της. Όλες οι χορευτικές ομάδες που εκπροσωπούν την ίδια θεματική ενότητα/παράδοση χορεύουν ταυτόχρονα σε ξεχωριστούς κύκλους.

Οι χοροί αναφέρονται σε συνημμένο κατάλογο. Οι ορχήστρες διατίθενται από τους διοργανωτές. Στις διαδρομές των χορευτικών, καθώς και στο στάδιο της πόλης υπάρχει μπουφές για τη φιλοξενία των καλεσμένων. Σας καλούμε να «γυρίσουμε το χορό» από κοινού, να «μεγαλώσουμε τον κύκλο» μαζί, να μοιραστούμε τη χαρά για μια ζωή που αξίζει να τη ζεις!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments