....

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στην  προειδοποίηση των αγροτών ότι, θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η,  στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι στάση ανοχής. Είναι στάση κατανόησης και αποδοχής στο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

«Σήμερα, όμως, είδα την ανακοίνωση του μπλόκου των Τεμπών, που είπαν ότι δεν θα κατέβουν με τρακτέρ διότι θέλουν να προσέλθουν σε έναν διάλογο, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειώσουμε. Αλλά πρέπει και να πούμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω και ανέβω με ένα αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο, νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας και νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό» είπε η κ. Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.Image and video hosting by TinyPic

Για τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές τόνισε, πως «ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο», καθιστώντας σαφές, πως η Αθήνα επιθυμεί την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε συντομότατο χρονικό διάστημα

Με αφορμή τη δραματική πτώση στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα η κ. Γεροβασίλη παρατήρησε, πως «οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθυστέρησης» ενώ εμφανίστηκε  βέβαιη ότι οι όποιες διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν, καθώς η ελληνική πλευρά καταθέτει προτάσεις σύμφωνες με τα όσα ορίζονται στη συμφωνία του Αυγούστου.

«Η μπάλα είναι πια στο γήπεδο των θεσμών που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη νέα πρόταση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι με αυτήν ενισχύονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και υπάρχουν κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τα μεγάλα εισοδήματα.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη θύμισε ότι σήμερα συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προσθέτοντας ότι αποτελεί συνταγματική υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων η συναίνεση για να προχωρήσει αυτή και όχι προνόμιο ή δικαίωμα της διάσκεψης των προέδρων και άρα είναι απαραίτητο να βρεθεί κοινός τόπος για να στελεχωθεί η ανεξάρτητη Αρχή. Αν αυτό δεν συμβεί, όπως είπε, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει μπροστά και θα ολοκληρώσει με κάθε νόμιμο μέσο τη διαδικασία της αδειοδότησης. «Καλούμε λοιπόν την αντιπολίτευσηκαι ειδικά τη ΝΔ, να σταματήσει να προβάλλει προσκόμματα και να συνδράμει στην προσπάθεια για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» σημείωσε και συπλήρωσε ότι εδώ θα κριθούν η αξιοπιστία και οι προθέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και του ίδιου του κράτους.
Για το μέτωπο του προσφυγικού, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη ενόψει της συνεδρίασης του ευρωπαϊκού συμβουλίου, στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό που έχει σημασία, πλέον, είναι και η τήρηση των δεσμεύσεων των ευρωπαϊκών χωρών, και κυρίως της Τουρκίας, που αποτελεί κλειδί για τον περιορισμό των ροών. Σε αυτό το σημείο, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, προκειμένου να ενημερωθεί για την επίσκεψη στην Τουρκία. Ειδικά για το θέμα του ΝΑΤΟ, ο κ. Τσίπρας κατέστησε απολύτως σαφές ότι οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας σε σχέση με το προσφυγικό, θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και θα διασφαλίζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες. Πρόταση για κοινές περιπολίες δεν τέθηκε.

Αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράν, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των διεθνών σχέσεων της χώρας, ένα πλαίσιο που ορίζεται από την αρχή της ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η επίσκεψη στο Ιράν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και υπήρξε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στους τομείς των νέων τεχνολογιών, των πετρελαιοειδών, της μεταποίησης, της ενέργειας και των μεταφορών και, ήδη, έχουν κλείσει σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Ιρανών επιχειρηματιών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments