....

ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ

 

 

 

 

 

Ένα πολύ σημαντικό έργο του Δήμου Έδεσσας, που αφορά την ποιότητα ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Έδεσσα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η αγορά ακινήτου και εξοπλισμού για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ, με προϋπολογισμό 203.952 €. Ουσιαστικά ο Δήμος Έδεσσας θα δημιουργήσει έναν χώρο για ημιαυτόνομη διαβίωση των ΑμΕΑ που δεν έχουν στη ζωή τους γονείς ή κηδεμόνες τους.

Η δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ είναι ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Έδεσσας, ο οποίος συνεργάζεται άριστα με το Δήμο Έδεσσας για την προώθηση των στόχων που έχουν τεθεί για το τμήμα της κοινωνικής μας πολιτικής που αφορά στα ΑμΕΑ. Με την ένταξη του συγκεκριμένου προγράμματος στο ΕΣΠΑ πραγματοποιείται ένας ακόμη κοινός στόχος, που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ωφελούμενων.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά «Με τη δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ο Δήμος Έδεσσας υλοποιεί έναν από τους πάγιους στόχους της κοινωνικής του πολιτικής. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων είναι ίσως η μοναδική μας ευκαιρία να ασκήσουμε σημαντικές πολιτικές σε αυτό τον τομέα και για αυτό το λόγο ο Δήμος Έδεσσας έχει επενδύσει στην διεκδίκηση συγχρηματοδοτούμενων έργων και δράσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments