....

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ (VIDEO)

Μαζί με τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη ήταν και το 6χρονο παιδί τους - Δεν προέβαλε αντίσταση αν και στην τσάντα της είχε όπλο - Το μόνο που είπε ήταν «μην πειράξετε το παιδί» - Συνελήφθη και μια 25χρονη, ο ρόλος της οποίας ερευνάται σε σχέση με τις ληστείες που διέπραξε η Ρούπα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μετά από δύο χρόνια ερευνών η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής είχε στηθεί από νωρίς το βράδυ με δεκάδες αστυνομικούς να έχουν κυκλώσει το διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη στο οποίο το τελευταίο δίαστημα φιλοξενούνταν η 48χρονη καταζητούμενη με το 6χρονο παιδί της.

Χωρίς κανείς από τους κατοίκους της περιοχής να καταλάβει το παραμικρό στις 06:30 οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο μικρό διαμέρισμα ενώ η Πόλα Ρουπα κοιμόνταν και τη συνέλαβαν χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούπα συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε διαμέρισμα στην οδό Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη στο οποίο βρισκόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της.

Η καταζητούμενη μέχρι σήμερα το πρωί Ρούπα, μάλιστα, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, αν και κατά πληροφορίες, στην τσάντα της είχε μαζί της ένα όπλο.

Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να μην πειράξουν το παιδί. 
 
Η Πόλα Ρούπα έχει ήδη οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική ενώ το παιδί μεταφέρθηκε στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ και έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς για να το παραλάβουν. 

Η αστυνομία η οποία αναζητούσε για δύο χρόνια τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη το τελευταίο διάστημα γνώριζε από πληροφορίες ότι η Ρούπα κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων.

Μετά από παρακολούθηση έφτασε στο σπίτι της Ηλιούπολης, στην οδό Ζαΐμη, όπου και έγινε η επιχείρηση σύλληψής της τα ξημερώματα.

Όσο για την 25χρονη, αν και ο ακριβής ρόλος της παραμένει μυστήριο, οι αστυνομικοί λένε ότι περισσότερο φαίνεται ότι ως αποστολή είχε να φροντίζει το παιδί όποτε η Ρούπα έλειπε από το σπίτι.


Ο ρόλος της 25χρονης που συνελήφθη μαζί με τη Ρούπα


Μαζί με την Πόλα Ρούπα συνελήφθη και μια 25χρονη γυναίκα, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε.

Δείτε πλάνα από το σημείο όπου εντοπίστηκε η Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη


Σύμφωνα με πληροφορίες τη στιγμή της σύλληψης η 25χρονη δεν ήταν στο σπίτι, ήταν μόνο η Ρούπα και ο ανήλικος γιος της που κοιμόνταν. 

Η 25χρονη έμενε σε διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου, το οποίο στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» αναζητώντας τυχόν στοιχεία που να μπορούν να τους δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη φύση της σχέσης της 25χρονης με την Ρούπα καθώς παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η νεαρή κοπέλα νοίκιαζε το διαμέρισμα της Ζαΐμη χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη ή αν ήταν συνεργός της.

Η 25χρονη που δεν είναι σεσημασμένη κατηγορείται για υπόθαλψη και εξετάζεται αν συμμετείχε σε ενέργειες της Ρούπα από τα προηγούμενα χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο παππούς της 25χρονης δήλωσε πως η εγγονή του νοίκιαζε κάποια γκαρσονιέρα και δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της.



Δείτε πως περιέγραψε ο κρεοπώλης της γειτονιάς στο protothema.gr, την έφοδο των αστυνομικών


Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη βρέθηκε ένα πιστόλι που η Ρούπα είχε για τη δική της προστασία και συνεργείο των εγκληματολογικών εργαστηρίων κάνει «φύλλο και φτερό» κάθε σπιθαμή προκειμένου να εντοπίσουν DNA, δαχτυλικά αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση ανεξιχνίαστων υποθέσεων.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Η συλληφθείσα Πόλα Ρούπα


Η Ρούπα με τον Μαζιώτη σε φωτογραφία του 2011


Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα:


«ΠPΩINEΣ ΩPEΣ ΣHMEPA 05-01-2017 ΣYNEΛHΦΘH ΣE ΠEPIOXH THΣ ATTIKHΣ AΠO THN ANTITPOMOKPATIKH YΠHPEΣIA H 48XPONH ANAZHTOYMENH ΠOΛA POYΠA ΔIΩKOMENH ME KATAΔIKAΣTIKEΣ AΠOΦAΣEIΣ ΩΣ MEΛOΣ THΣ TPOMOKPATIKHΣ OPΓANΩΣHΣ EΠANAΣTATIKOΣ AΓΩNAΣ. EΠIΣHΣ ΣYNEΛHΦΘH KAI 25XPONH HMEΔAΠH ΠOY THN YΠEΘAΛΠTE. OI EPEYNEΣ THΣ ANTITPOMOKPATIKHΣ ΣYNEXIZONTAI».

Αυτό είναι το διαμέρισμα της οδού Αθανασίου Διάκου στο οποίο έμενε η 25χρονη που συνελήφθη για την υπόθαλψη της Ρούπα





Δείτε βίντεο: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε την Πόλα Ρούπα μετά από κυνηγητό 2 χρόνων



 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments