....

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ «ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΝ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»

 

 

«ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΝ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σε συνεργασία με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Δήμο Πέλλας, τις Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας, το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών Λυκείων για τη δωρεά μυελού των οστών, με τίτλο «Δωρεά Ζωής».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά, την Τρίτη 20/03/2018, 11.00-13.00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και είναι ανοιχτή στο κοινό. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Έδεσσας, κ. Σμίας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 εθελοντές δότες, αλλά χρειάζονται πολλοί ακόμη,  για να επιτευχθεί ο στόχος των 200.000 δοτών και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες όσων χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών (25 στους 100 θα βρουν συμβατό δότη από την οικογένεια τους, η ζωή όμως των άλλων 75 εξαρτάται από τους εθελοντές δότες). Η δωρεά μυελού των οστών είναι πολύ σημαντική αλλά απλή διαδικασία και σώζει ανθρώπινες ζωές.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments