....

ΤΟ SPD ΕΡΙΞΕ «ΠΟΡΤΑ» ΣΤΗ ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ

Στη Γερμανία θα βρεθεί το προσεχές Σαββάτο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στο ιδεολογικό συνέδριο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.

 

Εντύπωση προκαλεί ότι το SPD δεν απεύθυνε πρόσκληση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά που είναι και το «αδελφό» κόμμα του Γερμανοσοσιαλδημοκρατικού κόμματος, όπως αποκαλύπτει το dikaiologitika.gr.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η πρόεδρος του SPD, Αντρέα Νάλες, φρόντισε με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook να εκφράσει την ιδιαίτερη χαρά της για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Ισπανού ομολόγου του Πέδρο Σάντσεθ, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Μια ευχάριστη έκπληξη: Οι αρχηγοί των Κυβερνήσεων της Ισπανίας και της Ελλάδας Σαντσες και Τσίπρας θα παρευρεθούν στο συνέδριο για να συζητήσουν μαζί μας», διανθίζοντας το κείμενο της με μία φωτογραφία των τριών.

Το συγκεκριμένο συνέδριο του SPD χαρακτηρίζεται ιδεολογικό γιατί ως στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για την παρουσία του κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ.Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κείμενο

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ναι μεν θα γίνει συζήτηση επί του θέματος, αλλά ουσιαστικό ζήτημα αποχώρησης του SPD από την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.

Έχει τέλος αξία να αναφερθεί πως τη στιγμή που οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο δεν ισχύει το ίδιο και για τις αντίστοιχες με τη Φώφη Γεννηματά.

Οι Γερμανοί αλλά και γενικότερα οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες παραμένουν εξαιρετικά ενοχλημένοι με τη στάση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και την επιμονή στη σύμπλευσή της με νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ΕΛΚ και έχουν παγώσει τις επαφές μαζί της.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments